Zaželi

Dvadeset žena brinut će o 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Vrbovskog

Marinko Krmpotić

Zaželi ekipa Grada Vrbovsko

Zaželi ekipa Grada VrbovskoOd utorka pa do 20. siječnja 2027. godine na području Grada Vrbovsko dvadeset će žena u okviru poznatog programa “Zaželi” brinuti o 120 korisnika usluga pomoći starijim osobama i osobama s invaliditetom, a kako će i što raditi danas je predstavljeno javnosti tijekom potpisivanja ugovora Grada i budućih uposlenica.


Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić tom je prigodom istaknuo kako je nova faza programa “Zaželi” znatno kvalitetnija od prethodnih.


– Program nazvan “Zaželi za sebe” traje tri godine što je za svaku pohvalu, a promijenjeni su i kriteriji zapošljavanja čime smo došli do veće kvalitete uposlenih žena što je jako bitno jer nam u prvom planu mora biti što bolja pomoć onima koji je najviše i zaslužuju.
Uz ovih 120 korisnika programa “Zaželi” mi na području Grada Vrbovsko imamo i stotinjak korisnika o kojima brine “Centar za pomoć u kući” pa sada na području naše lokalne samouprave organizirano brinemo o 220 starijih ljudi i to kroz rad 28 uposlenih osoba – rekao je gradonačelnik Mufić.


O novom “Zaželi” projektu više je govorila voditeljica Ivana Vaccino naglasivši kako svaka uposlena brine o šestero korisnika, a uz konstantnu brigu svatko od njih mjesečno će dobivati i paket s higijenskim potrepštinama.


– Pokrivena su sva područja Grada Vrbovsko, a u onim udaljenijim naše će uposlenice koristiti vlastite automobile. Najviše korisnika je, logično, u Vrbovskom, a od 120 prijavljenih samo jedan je invalidna osoba mlađa od šezdeset godina, dok su svi ostali starije osobe od 60 godina naviše, a najstariji ima 89 godina – rekla je Vaccino.


Marina Tonković, pročelnica JUO Grada Vrbovsko, istaknula je kako se ovu faza s ukupno 960.000 eura u cijelosti financira uz pomoć država iz Europskog socijalnog fonda, a interes za posao ovog je puta bio vrlo izražen pa se na natječaj javilo 37 žena od kojih je odabrano njih dvadeset.


To su Brigita Medved Prebeg, Josipa Šimunić, Dušanka Skender, Lidija Božić, Nada Radošević, Nada Trbović, Antonija Štefanac, Irina Kovačić, Vesna Biljan, Milena Murat, Milka Mamula, Jovanka Polovina, Ankica Jezdić, Jelena Hajdin, Nataša Stipanović, Marija Muhar, Marija Zahirović, Joana Ivković te Mirjana Stipanović.