Epidemijsko izdanje

Delnička adventska bajka seli – online

Danijela Pleše

Ove godine u Delnice ne dolaze vlakovi, neće biti gužvi i okrepe na ulici, no u delničkom će blagdanskom ugođaju biti moguće uživati iz topline svoga doma, ili pak u individualnim posjetima, svakodnevno do 22 sataDELNICE – Mnogima najljepši dio godine je ispred nas, a epidemija koronavirusa »režira« i to, božićno, vrijeme. Ipak tradicija Sela Bake Mraz i Delničke adventske bajke u Delnicama bit će nastavljena. Naime, organizatori Grad Delnice te TZ grada Delnica odlučili su na drugačiji način nastaviti već prepoznatljivu Delničku adventsku bajku i priču o Selu Bake Mraz kao njezin neizostavni dio.


Nažalost, zbog svakodnevne neizvjesnosti te novih mjera vezanih uz borbu protiv epidemije, dosadašnji program se već podosta promijenio, a sve kako bi »božićno čudo« i ove godine bilo u Delnicama.


Božićno raspoloženje kreće večeras, u 18 sati, dolaskom Bake Mraz i njenih vilenjaka u Selo koje se nalazi na Trgu 138. brigade HV-a te prigodnim obraćanjem gradonačelnika Grada Delnica Ivice Kneževića, a novost predstavlja mogućnost praćenja otvaranja putem Facebook stranice Delničke advenstke bajke. Za 19 sati je najavljen vatromet u povodu otvorenja Sela Bake Mraz i njenog dolaska iz Planinskog centra Petehovac. A nakon vatrometa, delničko nebo obasjat će tristotinjak lampiona dobrih želja koje će mali Delničani pustiti iz svojih domova. Naime, Grad Delnice podijelio je lampione vrtićkoj djeci te učenicima razredne nastave, a oni će, zajedno s članovima svojih obitelji, dobre želje – među kojima će zasigurno biti i ona da prosinački vikendi u Delnicama opet budu »gužvoviti« – poslati prvog dana »epidemijske« Delničke adventske bajke.
Ovogodišnja novost je i natječaj Bake Mraz »Ukrasi& osvoji« kojim Baka Mraz sa svojim vilenjacima poziva sve privatne domove, apartmane, hotele i objekte s područja grada Delnica da urede svoje prostore, vrtove u božićnom duhu te pošalju fotografije na njihov e-mail i na taj način sudjeluju u nagradnoj igri čije je detalje moguće saznati na društvenim te službenim stranicama Delničke adventske bajke. Oni koji se tijekom prosinca odluče na individualne posjete Selu Bake Mraz (svakodnevno do 22 sata), moći će uživati u božićnom ambijentu koji pruža idealnu kulisu za blagdanske fotografije.


Bez obzira na jučer postrožene mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, tradicija će biti nastavljena te će i u ovo izazovno vrijeme, pa bilo to i putem interneta, iz Delnica u sve kutke Hrvatske i svijeta bit poslana nada u bolje vrijeme što je ispred nas.


Sve one koji se odluče doći u Delnice po malo pozitivnih vibracija i blagdanskog ugođaja, organizatori mole da se pridržavaju epidemioloških mjera te prate obavijesti na društvenim i službenim stranicama Delničke adventske bajke.