Mostova uzdanica u Čabru

ALAIN-STOJAN LESKOVAR Spreman sam za borbu da javno bude ispred privatnog i stranačkog

Marinko Krmpotić

Alain Stojan Leskovar nezavisni je vijećnik aktualnog Gradskog vijeća grada Čabra

Alain Stojan Leskovar nezavisni je vijećnik aktualnog Gradskog vijeća grada Čabra

Cilj mi je stvoriti uvjete života dostojne čovjeka, da se umirovljenici ne osjećaju zapostavljeno i zaboravljeno, da mladi vide budućnost u našem gradu te da Čabar napokon postane grad prijatelj djece u pravom smislu te riječi, kaže kandidat za gradonačelnikaČABAR  Na predstojećim izborima kandidat Mosta za gradonačelnika grada Čabra bit će Alain-Stojan Leskovar iz Prezida.


– Osnovni mi je cilj stvoriti uvjete života dostojne čovjeka, da se naši umirovljenici ne osjećaju zapostavljeno i zaboravljeno, da naši mladi vide perspektivu i budućnost u našem gradu te da Čabar napokon postane grad prijatelj djece u pravom smislu te riječi. Svjestan poražavajućih demografskih podataka, vizija i cilj mi je stvoriti uvjete za ostanak i dolazak mladih obitelji koji će biti u središtu moga djelovanja, ističe Leskovar.


Alain-Stojan Leskovar rođen je u Francuskoj 21. prosinca 1969., a obitelj i život zasnovao je u Prezidu gdje je i pohađao osnovnu školu. Nakon završetka srednje škole u Čabru, upisuje Šumarski fakultet u Zagrebu, smjer drvna industrija. No ubrzo ga napušta da bi se pridružio ZNG-u u obrani domovine. Više od 30 godina radi u drvnoj industriji u Sloveniji na različitim vodećim pozicijama u operativnom managementu. Trenutačno je zaposlen kao operativni menadžer u renomiranoj međunarodnoj tvrtki koja izrađuje ekskluzivnu opremu za najveće svjetske hotelske lance, kongresne dvorane i javne prostore. Njegovu inovativnost pri radu je prepoznala i Gospodarska zbornica Slovenije koja ga je više puta nagrađivala za različite inovacije.
Leskovar je suprug i otac dvoje djece. Vodi i brine se za obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo na kojem se bavi pčelarstvom, uzgojem ovaca, aronije i jabuka te raznih dugih poljoprivrednih proizvoda. Usto se bavi i društvenim radom. Osnivač je i prvi predsjednik Udruge mještana Prezid, koja je osnovana s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture u Prezidu i koja je pokrenula ekoakcije vezane za sanaciju šuma nakon ledoloma 2014. godine i potkornjaka. Član je brojnih udruga, a njegova najveća ljubav je ipak glazba, zato je već godinama član mnogih udruga i društava na ovom području: Puhačkog orkestra grada Čabra, dugogodišnji orguljaš u župnoj crkvi u Prezidu, voditelj crkvenog pjevačkog zbora i zbora mladih te član pjevačkog zbora Slovenskog kulturnog društva Gorski kotar.


Od 2017. je član Gradskog vijeća grada Čabra i to kao nezavisni vijećnik. Kroz taj oblik političkog rada nastoji se zauzeti za svoju zajednicu.


– Spreman sam uložiti sve svoje znanje, iskustvo i vrijeme u borbi da javno bude ispred privatnog i stranačkog te da Grad Čabar postanje ugodnim, privlačnim i uređenim mjestom gdje će se moći raditi i zaraditi za dostojan i kvalitetan život. Želim grad koji podupire svoje poduzetnike, koji čuva svoja prirodna bogatstva i njima se ponosi, koji pazi na potrebe svojih građana svih dobnih skupina, koji ulaže u održive projekte te potiče sinergiju svih svojih građana, zaključio je Alain-Stojan Leskovar.