HOMO SI TEĆ

FOTO Nikad bržih 539 skokova: Ivan Vuletić iz AK Kvarner postavio novi rekord utrke po Trsatskim stubama

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Da je utrka i ovaj put privukla trkače svih dobnih skupina, svjedoči razlika u godinama između najmlađeg i najstarijeg trkača, odnosno Ariana Glavića (2010.) i Božidara Bogojevića (1941.)RIJEKA – 24. izdanje festivala sporta i rekreacije otvoreno je kratkom, ali izazovnom utrkom po Trsatskim stubama i to na najbolji mogući način – obaranjem rekorda staze koji je još 2017. postavio Matjaž Štanfel (03:05). Vlasnik novog rekorda je Ivan Vuletić iz AK Kvarner, kojem je za prijeći 539 stepenica trebalo 2 minute i 58 sekundi!


49 trkača prihvatilo je izazov i istrčalo 539 Trsatskih stuba, odnosno stazu dugu 493 metra, s visinskom razlikom od 91 metra između starta u podnožju i cilja na platou u Ulici Joakima Rakovca. U postizanju odličnih rezultata poslužilo ih je i vrijeme, kišni oblaci strpljivo su sačekali kraj utrke i podjelu zasluženih nagrada.


U apsolutnoj ženskoj kategoriji najbrže su bile Maja Urban – AK Maksimir Zagreb (04:51), Katarina Zaraj – ŠRD Sport Vizija Opatija (04:54) i Marta Močinić – (05:06), dok su u muškoj kategoriji kao apsolutni pobjednici slavili Ivan Vuletić – AK Kvarner (02:58), Davor Varga – TK Rival (03:16) i Igor Horvat – TK Međimurje (03:17).
Svima njima uručeni su poklon bonovi sponzora Sport Vision te unikatni pehari izrađeni od strane Darije Žmak Kunić, nagrađivane akademske umjetnice i profesorice na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
Da je utrka i ovaj put privukla trkače svih dobnih skupina, svjedoči razlika u godinama između najmlađeg i najstarijeg trkača, odnosno Ariana Glavića (2010.) i Božidara Bogojevića (1941.)


Festival sporta i rekreacije nastavlja se u subotu 8. travnja uz utrku po popularnoj riječkoj šetnici – Molo longo trk. Prijave za nju, kao i sve preostale natjecateljske utrke (polumaraton, utrka štafeta, Desetka powered by Heineken i Erste Petica, sve na rasporedu 23. travnja), mogu se obaviti na službenoj stranici www.rijeka.run.