Kristalna dvorana

FOTO Bečki bal ponovno u opatijskom ruhu: Vino, moda i ples obilježili prvu gala večer, pogledajte kako je bilo

Valentina Botica

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Hotel Kvarner odjenuo se u outfite opatijskih i liburnijskih butika

Prvi puta nakon tri godine stanke, u Opatiji se održava Bečki bal. U dvije večeri, Kristalna dvorana primit će glazbenike i plesače iz Hrvatske, kao i austrijske prijestolnice. Preludij tomu je kušanje izvrsnih bečkih vina i humanitarna modna revija. Upravo ta kombinacija vina i mode bila je rezevirana za petak navečer, kada se Hotel Kvarner odjenuo u outfite opatijskih i liburnijskih butika.


Nakon pozdravnih govora voditelja Nena Pavinčića, guvernera Distrikta 126 Hrvatska Milorada Stanića, nositelja licence Bečkog bala Andreasa Madejskog i predsjednice Lions kluba Opatija Dragice Rosić, punoj se dvorani obratio i gradonačenik Opatije, Fernando Kirigin:


“Posebno mi je drago da se večeras okupio ovako velik broj ljudi, jer to znači da će biti izdašno ono što treba biti, a to su humanitarna sredstva. Veliki pozdrav i veliko hvala, zabavite se večeras u ime grada Opatije”, dobrodošlicu je poželio Kirigin.


Foto galerija: Bečki bal u Opatiji Foto: Vedran Karuza


Humanitarni karakter ove večeri odnosi se na prikupljanje sredstava za slijepu djevojčicu oboljelu od raka, Opatijku Danicu, kojoj će ova akcija pomoći pri daljnjem liječenju. Sredstva se prikupljaju od donacija i bogate tombole s čak 200 nagrada, od kojih jedna seže i do iznosa od 1000 eura.


Ova manifestacija dolazi ruku pod ruku s Međunarodnim danom bijelog štapa koji se obilježava 15. listopada, a kako su članovi Lions kluba prisegnuli da će uvijek služiti potrebite, organizirati ovakvu zabavnu i raznoliku večer bio je užitak, kaže predsjednica Lions kluba Opatija, Dragica Rosić.


Sve je započelo prije 15 godina, kada su se opatijski i bečki Lions klubovi združili i zajedničkim snagama prvi put doveli Bečki bal u Opatiju. Nakon trogodišnje pandemijske stanke, bilo im je malo teško vratiti se u štos, kaže Rosić.


“Ja sam tek odnedavno predsjednica, tako da mi je ovo prvi veći izazov, ali uz pomoć sponzora i suradnika uspjeli smo bez problema. Ali ono što je najvažnije od svega i što nas najviše veseli i motivira, je upravo to što možemo nekome pomoći. Najljepše od svega je činiti dobro djelo”, kaže.


Kako ovo ne bi bila samo večer mode, Kristalnu su dvoranu zagrijali i ritmovi glazbe. Zabavni je program otvoren pjesmom “Vilo moja” koju je izveo trio s članovima Voljenom Grbcem, Viktorom Čandrlićem Jajašem i Miodragom Zajcem.


Ray Charles osvježen je u izvedbi vrlo talentiranog i uspješnog mladog pijanista Jadrana Mihelčića, koji je inače dobitnik brojnih međunarodnih i državnih nagrada na natjecanjima iz klavira, a veliki je ljubitelj bluesa.


Virtuoz na gitari, Zlatko Josip Grgić, gostima je poklonio izvedbu Cancion del Fuego Manuela de Falle i Choro de Saudade Augustina Barriosa. Zlatko je inače poznat po nadimku Torresov šaptač zbog virtuoznih izvedbi djela Antonia de Torresa. U tonu sličnih podneblja, plesove paso doble, sambu i salsu izveli su plesni par Ivana i Davor Romić.


Dobru pjesmu i ples presjekle su revije brendova XD Ksenija Design, Max Mara, Marella, Weekend Max Mara, Krie Design, Ghetaldus, Peperoncina Design i kreacije dizajnerice Martina Herak.


Ovoj su humanitarnoj večeri prisustvovale i Callegari talijanska škola mode i dizajna koja će iduće godine proslaviti 30 godina kontinuiranog rada u Hrvatskoj, a za frizure modela zaslužan je Frizerski salon Beauty studio Royal Art pod vodstvom desetogodišnjeg iskustva vlasnice Marine Kraljić.


Druga večer ove gala manifestacije održava se u subotu, 23. rujna. Na njemu i ove godine gostuju glazbenici i plesači iz Beča koji će zabaviti goste uz taktove valcera, polki i mazurki. Cijena ulaznice za Bal, u koju je uključena i večera, je 50 Eura.