PROJEKT ZA SVE

Nastavak sezone u jesensko-zimskom ugođaju: Experience Crikvenica – doživljaj za sva osjetila

Franjo Deranja

Projekt »Experience Crikvenica – gastro, outdoor, wellness« obuhvaća aktivnosti i rekreaciju na otvorenom, opuštajuće wellness programe te posebno zanimljive eno-gastro ponude u odabranim ugostiteljskim objektima na Rivijeri Crikvenica.CRIKVENICA – Sve u svoje vrijeme – moglo bi se reći i u ovom primjeru što ga je, nakon ljetne turističke sezone i primjerenih manifestacija za to doba, za jesensko-zimsko razdoblje pripremila u svoj svojoj raznolikoj i raznovrsnoj ponudi Turistička zajednica grada Crikvenice. Riječ je o programu nazvanom »Experience Crikvenica – gastro, outdoor, wellness« i projektu što obuhvaća aktivnosti i rekreaciju na otvorenom, opuštajuće wellness programe u hotelima i zdravstvenim institucijama kojih ova rivijera zaista ima te posebno zanimljive eno-gastro ponude u odabranim ugostiteljskim objektima na Rivijeri Crikvenica.


Može se stoga reći da je Experience Crikvenica zaista doživljaj za sva osjetila!


Crikvenica kao središnje ljetovalište ove rivijere počela je svoju afirmaciju još potkraj 19. stoljeća u području zdravstvenog turizma pa se i danas itekako može nazivati oazom zdravlja, a velik izbor šetnica i biciklističkih i pješačkih staza – uz koje su posebno atraktivne Ljubavne cestice i Mediteranski labirint ljubavi – pružaju mogućnosti opuštanja i rekreiranja u svako doba godine.


Svi oblici rekreacije
Činjenicu da Turistička zajednica grada Crikvenice potiče i podržava sve poznate oblike rekreacije i zdravog, aktivnog načina življenja potvrđuje i velik broj manifestacija na području čitave rivijere, a dokaz o uspješnosti i svrhovitosti tih manifestacija jest i oznaka službenog wellness prvaka, Official Wellness Champion 2021., što ju je Turistička zajednica dobila uključivanjem u program World Wellness Weekend prošlog vikenda.


Slijedom toga, Turistička zajednica pripremila je za nastavak rujna i za čitav listopad niz besplatnih aktivnosti na otvorenom, i to već od ovog vikenda pa sve do konca listopada. Profesionalni vodiči i fitness treneri vodit će organizirane sportsko-rekreativne programe svakog petka od 16 sati, a okupljanje je na Trgu Stjepana Radića, i to za organizirano nordijsko hodanje pod stručnim vodstvom. Poznato je da nordijsko hodanje, kao sve popularniji način šetnje, aktivira 90 posto mišićne muskulature u odnosu na klasično hodanje, a potiče sagorijevanje čak 40 posto više kalorija, aktivirajući pritom podjednako i gornji i donji dio tijela.


Subote će biti rezervirane za dvije aktivnosti, a to je jutarnja rekreacija s početkom u 10 sati na plaži hotela Kaštel, čija je svrha buđenje pravog sportskog duha u svakom pojedincu, sudioniku, a istodobno okruženje pruža i estetski užitak obogaćen udasima aerosola. Riječ je o grupnom funkcionalnom treningu uz more koji je ujedno i priprema za poslijepodnevnu aktivnost, a to je šetnja i trening u prirodi pod vodstvom profesionalnog trenera što će počinjati u 16 sati na Trgu Stjepana Radića.


Eno-gastro delicije


Nedjeljne aktivnosti uključuju biciklistički angažman, a riječ je o vođenoj biciklističkoj turi. Vožnja obuhvaća područje Crikveničko-vinodolske rivijere, a start je svake nedjelje u 10 sati na Trgu Stjepana Radića. Za one rekreativce koji nisu u prilici doći na biciklu ili ga nemaju ili im je u kvaru, Turistička zajednica osigurat će najam bicikla po povoljnoj cijeni i uz dopremu na željeno mjesto.


Osim rekreacije na otvorenom, uživanje se može protegnuti i na raznovrsne gastro i eno-gastro delicije u odabranim ugostiteljskim objektima na području Rivijere Crikvenica, i to u prigodnom jesenskom ugođaju, kad je riječ o jelovniku ili ambijentu. Promotivna cijena je 120 kuna za jelovnik od tri, ili 240 kuna za jelovnik od pet sljedova. Odabrani ugostiteljski objekti su hotel Esplanade, hotel Crikvenica, Karoca i Burin u Crikvenici te Ulika u Selcu.


Kao kruna svega, tu je još i zdravstveni paket ponude koji su pripremile dvije renomirane lječilišne ustanove: Specijalna bolnica Thalassotherapia Crikvenica i Poliklinika Terme Selce, i to s vikend paketima u listopadu i studenom. Mogući su dvodnevni i petodnevni aranžmani prilagođeni potrebama pojedinog korisnika za odmor, relaksaciju, rekreaciju i rehabilitaciju.