Predizborni obilazak Hrvatske

Dva ministra u Senju: Uskoro digitalizacija lokalne samouprave! Butković dao podršku HDZ-ovim kandidatima

Dorotea Prpić

foto: Dorotea Prpić

foto: Dorotea Prpić

„Došao sam kandidatima na listi za Gradsko vijeće i kandidatu za gradonačelnika Jurici Tomljanoviću dati punu potporu da pobjede na izborima u nedjelju jer je činjenica da je Senj danas u odnosu na prije četiri, pet godina bitno drugačiji i bolji, da se ovdje razvijaju veliki projekti naravno i uz pomoć Vlade RH i uz pomoć EU fondova."SENJ – U Senju su jučer boravila dva ministra. Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica sa suradnicima u prvom radnom dijelu boravka u Senju obišao je ispostavu Općinskog suda Crikvenica -Stalnu službu u Senju koja se danas nalazi u privremenim prostorima, te zgradu suda u središtu Senja na kojoj traju radovi sanacije, a nakon toga posjetio je i stranačke prostorije HDZ-a.


„Danas smo imali razgovor sa predsjednicom Općinskog suda u Crikvenici i voditeljicom Stalne službe u Senju. Tema razgovora bile su rad Stalne službe u Senju i ulaganje u prostore senjskog suda. Ovo ulaganje u rekonstrukciju zgrade suda u Senju zajedno provode Ministarstvo pravosuđa i uprave i Grad Senj i to temeljem međusobnog sporazuma. Vrijednost radova je 5 milijuna kuna, nastojati ćemo radove ubrzati i vjerujem da će krajem slijedeće godine Stalna služba suda u Senju imati obnovljene prostore. Do tada će djelovati u iznajmljenom prostorima koji su adekvatni i koristiti će ih dok im se ne uredi zgrada u centru Senja kao trajno rješenje. I općinski sud u Crikvenici i Stalna služba tog suda u Senju je ažurna u rješavanju predmeta i na njihov rad idu sve moje pohvale. Zahvaljujem i gradonačelniku Grada Senja g. Jurici Tomljanoviću što podržava aktivnosti Ministarstva pravosuđa i uprave.“ rekao je ministar Malenica.


Najavio je skoru digitalizaciju lokalne samouprave kroz brojne projekte koje Ministarstvo provodi u suradnji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, a u stranačkom dijelu posjeta ministar Malenica je dao puno podršku kandidatima na listi koalicije HDZ-HBS-HSS za Gradsko vijeće Senja i dosadašnjem gradonačelniku i HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Grada Senja u novom mandatu Jurici Tomljanoviću koji mu je zahvalio na podršci i na aktivnostima Ministarstva u Senju.
U Senju je boravio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kako bi dao podršku kandidatima HDZ na lokalnim izborima.


„Došao sam kandidatima na listi za Gradsko vijeće i kandidatu za gradonačelnika Jurici Tomljanoviću dati punu potporu da pobjede na izborima u nedjelju jer je činjenica da je Senj danas u odnosu na prije četiri, pet godina bitno drugačiji i bolji, da se ovdje razvijaju veliki projekti naravno i uz pomoć Vlade RH i uz pomoć EU fondova. Ovdje vidim jedinstvo stranke i jednu dobru energiju i uvjeren sam u dobar rezultat na izborima i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće. Što se tiče Ministarstva mora, prometa i infrastrukture mi na cijelom Jadranu ulažemo u lučku infrastrukturu. Senj je imao dosta zapuštenu lučku infrastrukturu i posljednjih pet godina smo konstantno izdvajali sredstva i danas vidite da senjska riva puno bolje izgleda , ali još je puno posla pred nama, a tu je i realizacija glavnog projekta za luku koji će iznositi jako puno sredstava i u dogovoru sa aktualnim gradonačelnikom pripremamo taj veliki projekt prema EU. To se odnosi i na okolna mjesta u Gradu Senju u koja također treba ulagati. Što se tiče mojeg ministarstva, uključujući i ulaganja u ceste moja puna potpora projektima u Senju.“ rekao je ministar Butković , a najavio je i prvu fazu izgradnje auto -ceste Žuta Lokva-Rijeka.


„Sada kao prva faza ide obilaznica Novog Vinodolskog u dužini od 9 kilometara vrijedna oko 400 milijuna kuna. Nakon toga krećemo i sa drugim fazama, a financiranje ćemo tražiti od međunarodnih kreditnih institucija jer sredstva iz EU teško da ćemo za tu namjenu dobiti, ali idemo korak po korak.“ rekao je ministar Butković koji se je zajedno sa kandidatima sa liste i kandidatom za gradonačelnika družio na rivi i na Pavlinskom trgu, a prisutni su bili i državni tajnici iz Senja Darko Nekić i Sanjin Rukavina.