Edukacija i radionice

Dječji vrtić »Katarina Frankopan« obilježava Tjedan psihologije

Mladen Trinajstić

Foto KATARINA FRANKOPAN KRK

Foto KATARINA FRANKOPAN KRKKRK – Dječji vrtić »Katarina Frankopan« će se i ove godine, već tradicionalno, uključiti u program događanja kojim će diljem Hrvatske, između 19. i 25. veljače, biti obilježen Tjedan psihologije. Program koji će u našoj zemlji prigodinim događanjima biti obilježen po sedamnaesti put, otočanima će donijeti radionicu namijenjenu vrtićkim odgojiteljima, nazvanu »Referentni okvir – druga strana medalje«.


Radionica će se održati danas u prostorijama područnog vrtića u Malinskoj. Cilj radioničke edukacije promocija je i očuvanje mentalnoga zdravlja djece, ali i odraslih.


– U prošlogodišnjem, 16. izdanju Tjedna psihologije evidentirano je bilo više od 750 uključenih sudionika – psihologa, te više od tisuću održanih događanja upriličenih u gotovo stotinu hrvatskih gradova i mjesta. U našoj otočnoj predškolskoj ustanovi radujemo se što ćemo i u ovom, 17. Tjednu aktivno sudjelovati i imati prigodu svima u našem najbližem okruženju odaslati poruku o važnosti i značaju očuvanja mentalnoga zdravlja, zaključila je Prof. Anica Žužić, psiholog mentor.