Ljetni Novi list

Crni molo u Crikvenici: Spoj opuštanja, rekreacije i gastronomije

Iris Mrzljak

Foto: TZG CRIKVENICA

Foto: TZG CRIKVENICA

Jedno od najposjećenijih mjesta u Crikvenici svakako je Gradsko kupalište Crikvenica, a najpopularnija je tamo uvala Crni mol, ili, kako ga stariji stanovnici grada "po domaći" nazivaju, Črni mul. Povijest Gradskog kupališta Crikvenica seže još u davnu 1894. godinu, kada je austrougarska vlast formirala umjetnu pješčanu plažuDa je Crikvenica vrlo poželjna ljetna turistička destinacija ne dokazuje samo njezina bogata zabavna, kulturna, rekreativna i gastronomska ponuda već i svježi morski zrak, ugodna mediteranska klima, borova šuma kao i ljubaznost samih domaćina. Više od sto godina turizma dokaz je koliko je Crikvenica popularno mjesto za dolazak turista i gdje svatko, neovisno o dobi, može pronaći sadržaje prema vlastitim mogućnostima i preferencijama.


Bar na plaži nudi različita osvježenja, Foto: Iris Mrzljak


Besplatan ulaz


Nekada se ulaz na Crni molo plaćao, ali sada se svatko ovdje može kupati potpuno besplatno. Na samo jednom kilometru udaljenom od centra grada na ovoj se plaži nude brojni komercijalno-rekreacijski sadržaji tako da ovdje možete, uz prekrasan panoramski pogled, ispijati piće u obližnjim kafićima ili pak uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi koji nude tamošnji restorani. U svakodnevnoj ponudi nisu samo riblja već i mesna jela tako da svaki gurman može ovdje pronaći nešto za sebe.


Atrakcija je također i štand sa svježim voćem i povrćem.

S obzirom na vrlo veliki plićak koji se proteže daleko od pješčane obale i borovu šumu koja stvara ugodnu hladovinu, ova je plaža idealna za obitelji s djecom, ali i ljubitelje sportskih aktivnosti kao što su odbojka na pijesku, skijanje na vodi, vožnja na banani i tubama, jet ski i paragliding. Iznajmiti se mogu pedaline te suncobrani i ležaljke, a za djecu tu su još akvapark, akvagan i trampolin.


Usluge sportskih sadržaja na vodi nudi Vodeni sportski centar “Crni molo”.


Tko voli biciklirati, može iznajmiti bicikl i njime obići sve plaže od Crnog mola do Selca, Foto: Iris Mrzljak


Biciklom ili vlakićem Felix


Za one koji su više skloni vožnji bicikla, električnih romobila, trčanju ili pak šetnji, tu je cesta pored plaže koja vas može odvesti sve do Dramlja i Jadranova s jedne strane te do Selca s druge strane. Koju god relaciju izabrali, nećete požaliti jer većinski dio ceste prolazi također uz more tako da prekrasan pogled neće izostati na vašem putu. Nude se i usluge iznajmljivanja bicikla, romobila i daski, a istom cestom prolazi i turistički vlakić Felix kojim se možete voziti na relacijama Kačjak – Dramalj – Crikvenica te Crikvenica – Dramalj – Kačjak. Cijena je karte zaista prihvatljiva – u jednom smjeru iznosi 20 kn, a cijena karte za djecu od 1 do 5 godina iznosi 10 kuna.Na plaži se nalaze tuševi i sanitarni čvorovi, zbog čega je također boravak ondje još ugodniji, a za svaku je pohvalu i prilagođenost osobama s invaliditetom jer se ondje nalazi i rampa za ulazak u more. Čistoća i urednost također su na razini, što dokazuju postavljene posude za prikupljanje otpada (plastiku, papir/karton) koje se prazne nekoliko puta dnevno.Pored brojnih ugostiteljskih objekata čije se usluge ovdje nude, svakako valja istaknuti slastičarnicu “Ice shop”, gdje možete kušati tradicionalni domaći sladoled od pravog voća – smokava, jagoda, mango, borovnica te brojnih drugih okusa (orah, cimet, kikiriki, lješnjak), a posebnost koju ovdje valja istaknuti izvrstan je sladoled – od maka!


Cjenik svih usluga jasno je izvješen, Foto: Iris Mrzljak


Sladoled s tradicijom


Ljiljana i Ante, koje smo zatekli ondje, rekli su da već nekoliko godina ljetuju u Crikvenici i vrlo rado dolaze u ovu slastičarnicu na kavu i sladoled. Smatraju kavu među najboljima u Crikvenici, sladoled također, a pohvaljuju isto tako i osoblje slastičarnice navodeći kako je baš svaki put vrlo ljubazno i uslužno. Tajna uspjeha obitelji Kučlar, koja se od 1964. godine bavi ovim poslom leži u pravilu zadržavanja kvalitete namirnica, a onda i originalnosti u procesu izrade sladoleda. Svakako, odnos prema gostima još je jedan korak u dugogodišnjoj uspješnosti obiteljskog posla.Na glavnoj gradskoj plaži Crni molo susreli smo također i poznatu blogericu te atletičarku, uvijek nasmijanu Tenu Sakar Vukić, koja ljetuje u Crikvenici sa svojom obitelji. Ona je istakla kako se ovdje jako ugodno osjeća, plaža je prilagođena djeci, što je idealno, a osobito naglašava brojnost sportskih i drugih sadržaja koji se tu nude.Kako na plaži tako i u okolici svatko tko ovdje boravi može iskoristiti vrijeme prema vlastitim željama – od sportaša koji su skloni sportskom aktivizmu do onih koji više preferiraju mirniji način odmora. Svakako, kad vas put nanese u Crikvenicu, uvala Crni molo neizostavna je destinacija koju morate posjetiti.


Bar na plaži nudi različita osvježenja, Foto: Iris Mrzljak


(Iris Mrzljak)


#Instaljepotice #crnimol #crikvenica


Sve prezgodne, utegnute, izvježbane u gymu i uvježbane u zdravim navikama. Iako iz različitih krajeva Europe, sve one vode sličan način života. Njegujući tijelo i duh ne propuštaju niti jedan ljetni užitak, a sve vrijedno dijele i sa svojih društvenih profila pa se njihovi sljedbenici doista mogu nagledati prelijepih fotografija i krajolicima koje posjećuju. Među njima i Riječanka Mia, koja apsolutno prednjači u izboru sportova o čemu svjedoči njena stesana figura.


Mia je Riječanka i vrlo je sportski tip. Voli tjelovježbu pa je na svom profilu istaknula kako trenira kickboxing, poledance i često posjećuje gym… a sve se vidi i na njenom savršeno utegnutom tijelu.Kathi dolazi iz Austrije, a sebe voli opisivati kao zaposlenu majku. S obzirom na figuru dodali bismo i zgodnu mamu.Aylin je iz Stuttgarta, također blogerica koja vodi zdrav život i obožava putovanja.. i zaljubljena je u svog dečka.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Aylin (@hellstaaar)Hencz je fitnes trenerica iz Budimpešte…i jednostavno savršena…


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hencz Boglárka (@henczbogii)Denise voli jesti i trenirati. Nema puno objava na svom profilu, ali već je stekla brojne pratitelje. I ona je uživala u igri s kamenčićima u plićaku.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Denise T. R. (@nds_ie)(Edita Burburan)