Damir Rukavina

Crikvenički gradonačelnik nezadovoljan: Radovi na lukobranu ometaju turističku sezonu

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Istaknuo je da to smeta turistima, kojih je ondje oko četiri tisuće, pa su neki zbog toga već počeli napuštati Crikvenicu.CRIKVENICA – Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ) upozorio je danas da izvođači radova na lukobranu u gradskoj luci, čiji je nositelj županijska Lučka uprava, ometaju normalno odvijanje turističke sezone, i najavio od ovoga vikend potpunu obustavu radova.


Trenutačno na Crikveničkoj rivijeri boravi oko četiri tisuće domaćih i inozemnih turista,što se ocjenjuje dobrim posjetom, s obzirom na okolnosti koronakrize u kojima se ovogodišnja sezona uopće i odvija.


Radovi na zapadnom lukobranu su još prije desetak dana trebali biti prekinuti do konca ljeta. Izvođačima je omogućeno nekoliko dana za konzerviranje gradilišta, ali izvođači su nastavili s radovima bez naznaka o prekidu, rekao je gradonačelnik Rukavina na izvanrednoj konferenciji za novinare.


Četiri tisuće turista
Istaknuo je da to smeta turistima, kojih je ondje oko četiri tisuće, pa su neki zbog toga već počeli napuštati Crikvenicu.


Gradilište je, naime, u neposrednoj blizini gradske plaže.


Gradonačelnik Rukavina je najavio od ovoga vikenda potpunu obustavu radova što ih izvodi zajednica troje ponuditelja, na čelu s Izgradnjom d.o.o. Crikvenica, a nositelj investicije je crikvenička Ispostava Lučke uprave Primorsko-goranske županije.