U potrazi za lijekom

Znanstvenici u Rimu izolirali koronavirus: Čisti mikroskopski uzorak od zaražene osobe

Hina

foto: REUTERS/Dado Ruvić

foto: REUTERS/Dado Ruvić

Znanstvenici u institutu u Rimu također ispituju nekoliko slučajeva za koje sumnjaju da se radi o koronavirusu. Dva slučajeva već su potvrđena u Italiji, a riječ je o kineskim turistima koji su se zarazili u njihovoj domovini.RIM – Talijanski znanstvenici u Nacionalnom institutu za zarazne bolesti izolirali su koronavirus koji se brzo širi, izvijestili su talijanski mediji. Podsjetimo, potvrđeno je da je ovim virusom zaraženo oko 14 tisuća ljudi u više od dvadeset zemalja.


“Riječ je o međunarodno važnoj vijesti. Time se stvara više mogućnosti za razumijevanje i proučavanje virusa kako bi se suzbilo njegovo širenje”, rekao je talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza.


Institut u Rimu te će rezultate staviti na raspolaganje drugim zemljama kako bi se mogla nastaviti istraživanja. Stručnjaci u svijetu već su u utrci za razvoj cjepiva.
Izoliranjem virusa znanstvenici u Rimu dobili su čisti mikropski uzorak od zaražene osobe umjesto uzgoja u laboratoriju.


Znanstvenici u institutu u Rimu također ispituju nekoliko slučajeva za koje sumnjaju da se radi o koronavirusu. Dva slučajeva već su potvrđena u Italiji, a riječ je o kineskim turistima koji su se zarazili u njihovoj domovini.


Znanstvenici su rekli da su uspjeli izolirati virus 48 sati od postavljanja dijagnoze, piše talijanska novinska agencija Ansa.


Prije nekoliko dana australski znanstvenici uspjeli su uzgoji koronavirus u laboratoriju.