Prema veličini košarica

Znanstvena studija našla povezanost između veličine grudi i prehlade: Evo tko će se prije prehladiti

P. N.

FOTO iStock

FOTO iStock

Žene su ispitane koliko su patile zbog gripe i prehlade u protekle tri godine.Studija istražena na temelju više od četiri stotine žena i objavljena u medicinskom časopisu  “Archives of Sexual Behaviour“, otkriva da žene s većim grudima imaju teže simptome gripe i respiratornih bolesti od žena s manjim poprsjem.


Studija je otkrila da žene s košaricom F pate od prehlade, gripe i kašlja u prosjeku 8.3 dana. Broj dana je više no duplo veći u usporedbi sa ženama koje nose košarice A i koje su u prosjeku bolesne 3.8 dana, prenosi VT.


Za potrebe studije, žene su ispitane o tome koliko su patile zbog gripe i prehlade u protekle tri godine. Nakon uspoređivanja rezultata, istraživači su otkrili da je “veličina grudi pozitivno povezana s respiratornim infekcijama”.
Znanstvena logika iza otkrića kaže da masno tkivo u grudima slabi imunološki sustav pojedinca zbog čega je teže oduprijeti se navedenim bolestima.


Otkriveno je i da leptin, hormon koji se nalazi u masnim stanicama grudi, može smanjiti sposobnost tijela da se bori protiv bolesti. Žene s većim grudima, češće će oboljeti od prehlade za razliku od onih s manjim grudima.


Leptin se proizvodi od masnih ćelija, a proizvedena je količina direktno povezana s ukupnim postotkom masnoće u čitavom tijelu. Leptin je odgovoran i za obavijest našem mozgu oko toga kada treba prestati jesti što pomaže mozgu kontrolirati apetit i regulirati potrošnju energije tijekom dana. 


The Sun prenosi i otkriće jedne studije u kojoj se tvrdi da su žene s većim poprsjem sklonije završiti terapiju antibioticima od onih s manjim grudima i to pedeset i šest puta.