Je li to ključ?

Ugledni znanstvenik tvrdi da je došao do rješenja za covid! ‘Bočice ozona dokazano onemogućuju zarazu’

Aleksandra Kućel Ilić

Foto iStock / arhiva

Foto iStock / arhiva

U nosnice se stavlja ulje obogaćeno ozonom, što dokazano čini određenu prepreku za ulazak virusa u dišni sustav, dok je boks jednostavno rješenje za prostore u koje ulazi puno ljudi, kaže Wang​COVID-19 je mnoge znanstvenike diljem svijeta naveo na to da sva svoja dosadašnja znanja i iskustva usmjere prema učinkovitoj borbi protiv bolesti čiji je četvrti val upravo u tijeku i u Hrvatskoj i mnogi strahuju što donose jesen i zima.


​Struka kaže da je cijepljenje zasad jedini način da bi se napredovanje virusa usporilo i smanjila smrtnost, no kako će nam otkriti dr. Zilin Wang, 59-godišnji kineski liječnik, kardiolog koji dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama i u Mississippiju ima svoju privatnu kliniku Heart Care Plus, postoje i određena rješenja do kojih je sam došao i koja je patentirao, a koja, po njegovim navodima, provjereno otežavaju širenje virusa, te također pomažu i u lakšem premošćivanju post-COVID razdoblja kod pacijenata. Kaže da se radi o jednostavnim rješenjima koja su lako primjenjiva i sigurna, te ih je testirao na sebi i najbližim osobama iz obitelji i radne sredine…


Posebno prijateljstvo


Kinez s američkom adresom, ugledni predavač koji često gostuje na televiziji, neinvazivni kardiolog, znanstvenik i inovator čija biografija sama po sebi zaslužuje zasebnu knjigu, osim što je osoba pronicljiva uma, također ima i »nos za biznis«. Komunikativni dr. Wang često putuje svijetom i predaje pred uglednim medicinarima, a svoja dostignuća želi promovirati i u Hrvatskoj, budući da između male Hrvatske, domovine Marka Pola i gigantske, brzorastuće Kine postoji jedno, kako će reći, »sasvim posebno prijateljstvo«.
Očaran je Mediteranom i tri je dana boravio u Opatiji u koju je doputovao iz Londona, a u svojoj karijeri je i veliki zagovornik zdravstvenog turizma. Kratko će ostati u SAD-u, a zatim leti za Singapur, gdje su ga pozvali da održi predavanja putem kojih će prezentirati svoje inovacije vezane uz liječenje dijabetesa tipa 2, ali i najaktualnije bolesti današnjice – COVID-19. Naime, dr. Wangu koji ima značajne rezultate u liječenju dijabetesa tipa 2, pa je prije pandemije svoje pacijente bolje platežne moći slao u Accapulco na tjedne tretmane sa specijalnom prehranom nadopunjenom njegovim suplementima, uz liječničku logistiku koja prati parametre liječenja, bilo bi zanimljivo da se takve pacijente, umjesto u Acapulco, dovede u Opatiju, gradić u Hrvatskoj gdje su rođena i ovdašnja turistička kretanja i sam zdravstveni turizam.


Na tragu takve ideje već je održao prve kontakte s nadležnima u Thalassotherapiji i LRH-u. Kardiolog čije inovacije u medicini financira američka vlada, te se nalazi i u timu Bijele kuće u priči oko COVID-19, nedavno je na tu temu koja zanima baš cijeli svijet, o greškama koje su učinili njegovi pacijenti (uz intrigantan nastavak naslova – ali to nije ono što mislite) izdao i knjigu koja je postala bestseller na Amazonu. To je knjiga koju mnogi žele pročitati, knjiga koja je s lakoćom pronašla put do čitatelja i vjerojatno će se osim na engleskom jeziku, u budućnosti moći pročitati i na hrvatskom, budući da je jedan riječki nakladnik zainteresiran za njezino hrvatsko izdanje…


Najbolja reklama


– Knjiga je nova i postala je bestseller u Americi, pa vjerujem da bi imala i dobar odaziv među čitateljima u Hrvatskoj. Pitanje zdravlja je danas univerzalno pitanje, no kada me pitate u čemu je tajna tolikog uspjeha ove knjige, mislim da je, osim samog sadržaja, od presudnog značaja i dobro pogođeni naslov. Dobar je naslov – pola posla! Dakle – greške koje čine pacijenti, a da i ne znaju da ih čine, smatram da je vrlo intrigantno istaknuti to u naslovu, što očito smatraju i sami čitatelji. Odnosno, svaki pacijent uz određene korekcije u ponašanju i bez nekih drastičnih metoda može puno pomoći u smjeru vlastitog zdravlja, rekao je dr. Zilin Wang u Opatiji gdje su pacijenti upoznati sa stručnošću kineskih liječnika, s njihovom filozofijom zdravog života i umijeća življenja i kada se primjerice u Thalassotherapiji organiziraju njihova gostovanja, svi se termini s velikom lakoćom popunjavaju i potvrdilo se da je zadovoljan pacijent – najbolja reklama. Naime, premda se radi o certificiranim liječnicima koji imaju sve potrebne diplome, njihova je filozofija da se prije drastičnih kirurških zahvata, ukoliko to priroda bolesti dozvoljava, treba isprobati i određene neinvazivne metode liječenja…


– Zanimaju me trendovi u zdravstvenom turizmu te sam vlasnik agencije za takav, meni jako zanimljiv vid turizma. Današnji su svjetski putnici vrlo često motivirani na putovanja upravo u potrazi za što boljim zdravljem, no mora se reći da je sve trendove uvelike usporila situacija vezana uz COVID-19. Prije pojave ovog virusa, organizirao sam dolaske Kineza u Ameriku upravo iz navedenih zdravstvenih razloga, primjerice putovanja na operaciju srca u Houston, te sam doputovao u Hrvatsku kako bih razmotrio mogućnosti za buduću suradnju. Okolnosti još nisu idealne, ali treba na vrijeme učiniti prvi korak, rekao je dr. Wang.


Usmjeren k inovacijama


Svojim pacijentima nudi već gotov medicinski paket ako su spremni korigirati svoj životni stil, a namijenjen je onima koji se bore s dijabetesom tipa dva. Namjera mu je dovoditi turiste iz Kine, s ogromnog tržišta, u okvirima zdravstvenog turizma u hrvatske bolnice spremne izaći na međunarodno tržište, pa sada »mjeri hrvatske potencijale« i nakon kratkog boravka u Opatiji, smatra da su oni značajni. Oduševljen je Opatijom, kolijevkom hrvatskog zdravstvenog turizma.


– Kinez sam i Amerikanac. Također sam istraživač i inovator, liječnik i biznismen, sve u istoj osobi. Rođen sam na sjeveru Kine gdje sam se i školovao, a zatim sam nakon specijalizacije 1992. godine došao u Ameriku gdje danas u Mississippiju imam svoju privatnu kliniku i 2013. godine sam otvorio Agape Medical Tourism Center, te agenciju u Kini gdje također često držim predavanja. Surađujem s jako puno liječnika, razvio sam sustav timskog igrača, inovativan sam i imam puno ideja, te moja istraživanja financira američka Vlada. Do danas sam obnašao čitav niz dužnosti u različitim organizacijama u New Yorku, Kaliforniji i Wisconsinu. Dok sam bio u New Yorku, bio sam dežurni kardiolog i direktor korelacijskog snimanja srca i član izvršnog liječničkog odbora, te sam donosio razne odluke i upravljao operacijama vrijednim 20 milijuna dolara godišnje, naveo je uz ostalo dr. Wang.


Karijeru je dobrim dijelom usmjerio prema inovacijama, a osim pomoći pacijentima koji se bore s dijabetesom, te se zahvaljujući inovativnom načinu prehrane mogu »skinuti« s inzulinskih injekcija, karijeru je usmjerio i prema najaktualnijoj bolesti uslijed koje je doslovce cijeli svijet ostao paraliziran – izumio je i patentirao način za uspješno borenje protiv širenja virusa COVID-19.


Terapija ozonom


​​Objasnio nam je da je patentirao terapiju ozonom, uz boks koji je namijenjen svim ustanovama u kojima se kreće veći broj ljudi. Taj se »anticovid boks« s ozonom lagano primjenjuje u hotelskoj industriji, domovima umirovljenika, i kako je istaknuo dr. Wang, »značajno reducira mogućnost infekcije«.


– Dokazao sam da je ZW O3 medicinska ozonska terapija djelotvorna i najviše sam je testirao upravo na sebi, jer sam svakodnevno u zdravstvu, u svome poslu bio u kontaktu s virusom, ali se nisam razbolio, objasnio je dr. Wang koji je također na tržište izbacio i posebne kapi za nos obogaćene ozonom uz pomoć kojih se sprečava prodor i napredovanje virusa. Kapi su dobre za prevenciju, ali i za oporavak pacijenata nakon preboljelog novog kronavirusa. Naveo je također i da se kod pacijenata kod kojih su se pojavili prvi simptomi COVID-19, uz pomoć ovih kapi koje je patentirao, može postići zaustavljanje daljnjeg širenja bolesti i njezinog napredovanja. U Londonu gdje je gostovao prije dolaska u Opatiju su sve bočice s ozonskim kapima odmah planule, dok će promocija posebnog boksa s ozonom uskoro biti u Singapuru gdje su zainteresirani za njegovu inovaciju i pozvali su ga na promociju izuma.


– U nosnice se stavlja ulje obogaćeno ozonom, što dokazano čini određenu prepreku za ulazak virusa u dišni sustav, dok je boks jednostavno rješenje za prostore u koje ulazi puno ljudi. Ozonska terapija koju sam patentirao i testirao nevjerojatno je jednostavna i učinkovita i doista djeluje, povjerio nam je kinesko-američki inovator koji međutim zbog zaštite patenta, o njemu ipak nije iznosio detalje. Zainteresiranima je poručio kako se o svemu što bi moglo zanimati pacijente, detalje može saznati putem interneta, a e-mail adresa njegove klinike je [email protected]