Galaxy S10

Žena otkrila nevjerojatan sigurnosni propust Samsungovog smartphonea

P. N.

FOTO/Commons Wikimedia, Samsung Galaxy S10

FOTO/Commons Wikimedia, Samsung Galaxy S10

Iz Samsunga poručuju da su svjesni problema te da će ga popraviti putem programskog ažuriranja. Samsung se (ponovno) našao u nezavidnoj situaciji jer je prema pisanju portala BBC, jedna Britanka otkrila strahovit problem. Primijetila je da zbog tog problema, svatko može otključati njezin Galaxy S10 koristeći otisak prsta.


To znači da praktički možete šetati okolo i otključavati tuđe mobitele. Uređaj koristi ultrasonični 3D senzor za registraciju otiska prsta te otključavanje mobitela. Ili bi barem trebao.  Ranije je ovog tjedna The Sun izvještavao o Britanki koja je kupila jeftini gel za zaštitu ekrana s eBayja, a ranije je registrirala otisak prsta desne ruke kao šifru otključavanja. KAsnije je otkrila da može koristiti bilo koji prst lijeve ruke da otključa uređaj.


Iz Samsunga poručuju da su svjesni problema te da će ga popraviti putem programskog ažuriranja. Do tada, ako koristite ovaj uređaj, za dodatnu sigurnost bi trebali isključiti opciju otključavanja putem otiska prsta i privremeno se koristiti šifrom ili nekom drugom ponuđenom alternativnom metodom, zaključuje MSN.