Porast prihoda

Unatoč trgovinskom ratu s Amerikom, kineski gigant Huawei bilježi rast prodaje

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Brojke su čista suprotnost od očekivanog pada prodaje.Posljednji kvartal za kineski Huawei se pokazao vrlo dobrim unatoč trgovinskim problemima koje imaju sa SAD-om, prenosi MSN. Prihodi trećeg kvartala narasli su za 24.4 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Kompanija kaže da su poslali više od 185 milijuna smartphonea u prva tri kvartala 2019. godine, što je 26 posto više.


Brojke su čista suprotnost od očekivanog pada prodaje, nakon zabrane izvoza u SAD-u od svibnja ove godine. Zarada Huaweija je usporila na 13 posto u drugom kvartalu, a kompanija procjenjuje pad trošak od 30 milijardi američkih dolara zbog svog “rata” s Amerikom. 


Huawei je najavio i da su do sada potpisali 60 ugovora s telekomunikacijskim nositeljima koji bi osigurali opremu za 5G mreže diljem svijeta, tako da svi znakovi ukazuju na to da se kompanija čvrsto drži kroz čitavu situaciju.
No, kompanija je i oprezna, a predsjednik Huaweija, Liang Hua, primjećuje da se ne može reći da “neće imati problema ispred sebe. Imamo ih i mogli bi utjecati na visinu našeg rata u kratkoročnom periodu”, prenosi MSN.