Potpisani ugovori

U sklopu Growww programa Ine 24 pripravnika započela jednogodišnji pripravnički staž

Hina

Foto Ina

Foto InaZAGREB Potpisivanjem ugovora o radu 24 pripravnika su u Ini počela jednogodišnji pripravnički staž u sklopu Growww programa, a u deset godina tog programa Ina je zaposlila gotovo 700 diplomanata, izvijestili su u srijedu iz Ine, koja je dodijelila i nagrade u projektu “NajProfesor/ica” iz STEM područja.


Pripravnici će u sklopu Growww programa tijekom idućih godinu dana proći detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina postrojenja, dok će se njihov rad i učinkovitost nadgledati i ocjenjivati uz kontinuirano vodstvo mentora, navode iz Ine, ističući i da time potvrđuju i titulu vodećeg hrvatskog poslodavca po zapošljavanju mladih visokoobrazovanih kadrova.


Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon zaželio je dobrodošlicu pripravnicima te zahvalio nagrađenim profesorima.
“Ponosni smo na uspješnost Growww programa putem kojeg je u INA Grupi u proteklih 10 godina zaposleno gotovo 700 diplomanata. Drago nam je da je program prepoznat među mladima i da su dosadašnji natječaji imali odličan odaziv jer im na taj način imamo priliku pokazati da tržište rada u Hrvatskoj nudi poslove sa stimulativnim primanjima za pripravnike.


Profesori često imaju presudan utjecaj na svoje učenike u njihovom odabiru karijera, zato smo ih danas nagradili i podsjetili na to koliko je važan njihov rad u oblikovanju mladih talenata i njihovih profesionalnih usmjerenja”, naglasio je Fasimon.


Iz Ine ističu da je za projekt “NajProfesor/ica”, koji se održava osmu godinu zaredom, zaprimljena čak 171 nominacija, a odabrana su tri najbolja profesora i najkreativnija nominacija studenta. Naime, u tom projektu studenti nominiraju profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima u područjima matematike, fizike i kemije.


Plaketu i novčanu nagradu od 5000 kuna primili su najprofesor za područje matematike Marin Čalo iz III. gimnazije Split, za područje fizike Stjepan Sabolek iz zagrebačke Gimnazije Lucijana Vranjanina, a za područje kemije Senka Čale iz Medicinske škole Bjelovar. Nagradu za najinspirativniju nominaciju je primila Dorotea Bigović, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, navodi se u priopćenju.