Tesla

U Muskovim električnim autima vozači će sami birati zvuk trube: Bit će i onaj iz filma “Monty Python”

P. N.

FOTO/Tesla Model 3, Wikipedia

FOTO/Tesla Model 3, Wikipedia

IBTimes prenosi da je Musk odobrio zahtjev da se koriste zvukovi "džungle" i "tropske kiše". Čini se da Tesla nije gotova s ažuriranjima mogućnosti koje možemo očekivati u tim autima. MSN prenosi da je Elon Musk otkrio da će auti uskoro imati opciju pomoću koje će vozači sami odabrati zvuk trube. Potpuna galerija mogućih zvukova još nije dostupna, ali Musk je spominjao “zvuk glasanja koza” i “šum vjetra” te zvuk “oponašanja galopa konja kokosom” iz filma “Monty Python i Sveti gral”.


Musk dodaje da će razmisliti o dozvoli da korisnici sami dodaju zvuk iako smatra da bi to moglo biti problematično u slučaju da vozači odluče trubiti “prostote”. Tesla bi mogla biti ograničena i regionalnim upozorenjima o posebnim zvukovima za upozorenje pješacima.


IBTimes prenosi da je Musk odobrio zahtjev da se koriste zvukovi “džungle” i “tropske kiše”. 


Tesla je instalirala i “skrivene” fore u svojim programima. Vlasnik Modela 3 je otkrio da je imenovanje njegovog auta “Zec ubojica” (“Rabbit of Caerbannog” iz filma Monty Python i Sveti gral”) stvorilo “Tesla Theater” kraticu za Monty Pyhton videe na YouTubeu.
Osim zabave, novi će zvukovi imati i praktičnu primjenu po pitanju sigurnosti. Procjenjuje se da će spasiti 2.400 ljudi od ozljeda, a trebali bi uštediti i između 250 i 320 milijuna dolara kod odšteta prilikom prometnih nesreća. 


Teslina odluka o novim zvukovima se slaže s američkim zakonom o sigurnosti pješaka u prometu (NHTSA) iz 2010. godine. Isti je zakon stupio na snagu nakon što je ustanovljeno da su slijepi pješaci u rizičnoj skupini u prometu (u blizini električnih automobila) jer iste ne mogu čuti.