GDPR

Twitter odustao od ideje brisanja računa preminulih korisnika

P. N.

FOTO/NeedPix

FOTO/NeedPixTwitter je nedavno planirao ukloniti neaktivne korisničke račune no na kraju je odlučeno da ih neće uklanjati dok ne osmisle kako na najbolji način odati počast preminulim korisnicima, prenosi MSN. Rečeno je i da će eventualni prekid utjecati na “Europsku uniju” samo “za sada” zbog GDPR-a i drugih propisa o privatnosti.


Kompanija kaže da bi mogla “proširiti” primjenu svoje politike neaktivnosti radi poštivanja pravila u drugim područjima, ali obećala je obavijestiti korisnike ako krene tim putem.


Potez Twittera mogao bi ublažiti strahove da bi tvrtka mogla izbrisati račune preminulih korisnika i, kao posljedicu toga, godine dragocjenih uspomena. Novinar TechCruncha, Drew Olanoff, napominje da povremeno revidira tweetove svog pokojnog oca kako bi ga se sjećao, ali nema podatke za prijavu. Ako Twitter izbriše taj račun, Olanoff bi izgubio ovu vezu s prošlošću.
Postoje valjani razlozi za čišćenje starih računa – netko tko je prije nekoliko godina jednostavno odustao od Twittera, vjerojatno nije zabrinut zbog gubitka svojih objava.