Tesla Model S

Što se događa s Teslinim električnim automobilima? Još jedan se zapalio

P. N.

Izvor: Reuters

Izvor: Reuters

Proizvođač električnih vozila Tesla priopćio je kako je poslao tim da istraži videozapis koji je odjeknuo u kineskim društvenim medijima, a u kojem je prikazano eksplodiranje automobila Tesla Model S, koji je posljednji u nizu požara Teslinih automobila.Proizvođač električnih vozila Tesla priopćio je kako je poslao tim da istraži videozapis koji je odjeknuo u kineskim društvenim medijima, a u kojem je prikazano eksplodiranje automobila Tesla Model S, koji je posljednji u nizu požara Teslinih automobila.


Video je podijeljen na kineskom Weibu, koji je poput Twittera, te pokazuje kako se parkirani automobil dimi i eksplodira nekoliko sekundi kasnije. Videozapis eksplodiranja, koji se navodno dogodio, pokazao je da je jedan od tri automobila S modela potpuno uništena.


Reuters nije odmah uspio provjeriti porijeklo videa, za koji su Weibo korisnici tvrdi da je snimljen u Šangaju. Uzrok eksplozije nije se mogao odmah utvrditi iz videozapisa.


“Odmah smo poslali tim na lice mjesta i podržavamo lokalne vlasti da utvrde činjenice. Prema onome što sada znamo, nitko nije povrijeđen ”, kazali su iz Tesle u priopćenju za medije.
Najmanje 14 primjeraka Teslinih automobila se je zapalilo od 2013. godine, a većina zapaljenja se dogodila nakon sudara.


Iz Tesle kažu da je 10 puta manja vjerojatnost da će njihovi motori eksplodirati nego što je to slučaj s automobilima s pogonom na benzin. Nije navedeno odnosi li se statistika na normalnu uporabu ili na nesreće.