Step Ri poziva mala i srednja proizvodna poduzeća da iskoriste mogućnost sudjelovanja u programu razvoja usluga

Portal Novilist.hr

Program financiran kroz program Interreg

Program financiran kroz program Interreg

Program u trajanju od 6 mjeseci će se provoditi od travnja do rujna 2019. godine u sklopu projekta THINGS+ sufinanciranog sredstvima Europske Unije kroz program Interreg Središnja EuropaRIJEKA Step Ri poziva mala i srednja proizvodna poduzeća da iskoriste mogućnost sudjelovanja u programu razvoja usluga. Program u trajanju od 6 mjeseci će se provoditi od travnja do rujna 2019. godine u sklopu projekta THINGS+ sufinanciranog sredstvima Europske Unije kroz program Interreg Središnja Europa.


Riječ je o šestomjesečnom programu interaktivnih radionica, edukacija i savjetovanja usmjerenom na razvoj usluga u proizvodnim poduzećima. Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja žele inovativnim uslugama nadopuniti svoju ponudu i podići vrijednost svojih proizvoda, što može rezultirati većim prihodima, manjim rizikom poslovanja, povoljnijom strukturom troškova, većom vrijednosti ponude te izlaskom na nova tržišta.


Mala i srednja poduzeća koja će sudjelovati u programu će:
– imati podršku stručnjaka prilikom razvoja novih usluga


– proći strukturiran i jasno definiran program radionica, edukacija i savjetovanja


– razviti nove usluge koje će biti dodatak ili potpuni supstitut postojećoj ponudi proizvoda


– unaprijediti svoje poslovanje uz korištenje vlastitih ljudskih resursa, u kratkom vremenskom periodu i s minimalnim ulaganjima i dodatnim troškovima.


Sudjelovanje u programu je besplatno, a poduzeća će dobiti nefinancijsku (de minimis) potporu u vrijednosti 19.200,00 kn po poduzeću. Broj polaznika je ograničen.


Od poduzeća koje žele sudjelovati se očekuje:


– sudjelovanje tima iskusnih zaposlenika (minimalno 2 osobe);


– visoku razinu angažmana članova tima uz podršku visokog menadžmenta tijekom izvođenja programa;


– integraciju novostvorene ponude (kombinacije postojećih proizvoda i novostvorenih usluga) u postojeće poslovanje i njenu komercijalizaciju na domaćem i stranim tržištima.


Više informacija, kao i cijeli tekst Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje pilot aktivnostima projekta THINGS+ se može naći na web poveznici gdje se također nalaze i informacije o postupku prijave.


Prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. godine.


STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija osnovana 2008. godine od strane Sveučilišta u Rijeci, uz potporu poslovno-inovacijske agencije BICRO, a temeljne aktivnosti koje provodi obuhvaćaju poslovno savjetovanje, edukacije s aktualnim i primijenjivim poduzetničkim znanjima, subvencioniranje uredskog i laboratorijskog prostora, te provedba nacionalnih, EU i međunarodnih projekata.


U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni ste kontaktirati Maria Vukelića na e-mail [email protected], tel. 051 265 976, mob. 091 784 5991