Neslavan pad

Samsungov “SpaceSelfie” neslavno sletio: Pronašao ga jedan par u vlastitom dvorištu

P. N.

FOTO/Samsung Portugal, YouTube Screenshot

FOTO/Samsung Portugal, YouTube Screenshot

Balon nije nikoga povrijedio niti je uništio posjed.Samsung iz prve ruke uči o rizicima korištenja visinskih balona za promotivne akrobacije. Jedan je par u Michiganu u vlastitom dvorištu pronašao Samsungov “SpaceSelfie” . Isti se srušio 26. ovog mjeseca. Balon nije nikoga povrijedio niti je uništio posjed, a njegovo je “slijetanje” Samsung opisao kao “ranije lagano slijetanje u odabrano ruralno područje”, prenosi MSN.


Balon nije bio niti malen niti jednostavan. Veličina čitave aparature iznosi polovicu košarkaškog igrališta, a trebala je lebdjeti na visini od oko dvadesetak tisuća metara. Misija “SpaceSelfieja” je bila prikupljanje “selfija” sa Zemlje te prikazivanje istih na “live” fotografijama nakon čega bi se iste vratile pošiljatelju.


Naprava je trebala letjeli do kraja ovog mjeseca, ali je, kako piše MSN – “ranije sletjela”.
Iza balona stoji kompanija “Raven Industries”, a Samsung se ispričao za “moguće neugodnosti koje je situacija uzrokovala”. Ovo je zapravo manji “neugodnjak” koji neće ozbiljno naštetiti Samsungovoj reputaciji, ali je jasno i da je situacija mogla biti puno gora.