Nova serija smartphonea

Procurile fotke koje potvrđuju naziv novog modela Samsunga: Stiže Galaxy S20

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Vjeruje se da će Samsung otkriti najmanje jedan novi telefon na predstavljanju 11. veljače u San Franciscu.Manje od mjesec dana nas dijeli od idućeg otkrivanja kompanije Samsung, a čini se da će bar jedan novitet nositi naziv Samsung S20, prenosi MSN. Kompanija je napravila skok od deset brojki između nove i stare serije, Galaxy S10.


XDA Developers objavili su fotku telefona označenog kao Galaxy S20 Plus,zbog čega se pretpostavlja da bi mogli vidjeti tri mobitela pod tim brendom. Ime se već jednom pojavilo u javnosti, ali ovo je prvi put da je donekle potvrđeno fotografijama.


Vjeruje se da će Samsung otkriti najmanje jedan novi telefon na predstavljanju 11. veljače u San Franciscu. Očekuje se i da će otkriti svoj drugi telefon koji se može sklopiti Uređaj, za koji se šuška da će se savijati vertikalno poput Motorole Razr, navodno će izaći pod imenom Galaxy Bloom.


XDA Developers javljaju da fotografije prikazuju manju oštricu na prednjem zaslonu u odnosu na stariju seriju, a čini se da umjesto standardnog zakrivljenog stakla ima 2.5D staklo. 2D staklo ima ravno rezane rubove, 3D staklo (kod Galaxy S6 edga) je potpuno zaobljeno, a 2.5D staklo je rezano tako da ima oble rubove.
Šuška se da će ovaj novi uređaj imati glavnu leću od 12 megapiksela te ultraširoku, telefoto, a možda i makro leću. Glasine kažu i da će serija imati 120 Hz ekran, 10x zum periskopsku kameru (Ultra modeli) i Snapdragon 865 za sve osim EU tržišta gdje će biti Exynos 990.