Moderni svijet

Prednost ili problem pametnih telefona: Doznala da ju muž vara preko – Uber računa

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Nevjerni suprug ju je čak godinu dana varao, odlazio je s ljubavnicama u hotele, restorane i različite zabave. Nije ni razmišljao da zajednički profil na Uber računu može otkriti njegovu nevjeruMislite da vas dragi ili draga vara? Prije nego što se odlučite na veliki korak nakon kojega se nećete moći vratiti na staro, konzultirajte se sa svojim pametnim telefonom kako biste vidjeli jesu li sumnje opravdane.


Naime, News prenosi kako postoji mnogo aplikacija preko kojih možete vidjeti vara li vas vaš ljubavni partner, a da vjerojatno nikad niste ni pomislili na njih. Obiteljski odvjetnik Murray Hill imao je slučaj kada je supruga doznala da ju partner vara preko – Uber računa. 


– Ne mogu vam ni reći koliko sličnih slučajeva postoji. Usluge lokacije na mobilnim telefonima su postale glavni dokaz nečije nevjere – kaže Murray Hill.
– On je plaćao escort dame i tražio je da se s njime nađu na određenim mjestima, a sve je to naplaćivao naravno na svojem Uber računu. Ono na što nije mislio jest da je pristup tom računu imala i njegova supruga jer je i ona koristila taksi usluge preko istog imena – dodaje Hill. 


Nevjerni suprug ju je čak godinu dana varao, odlazio je s ljubavnicama u hotele, restorane i različite zabave. Nije ni razmišljao da zajednički profil na Uber računu može otkriti njegovu nevjeru. A upravo takvi računi često predstavljaju dokaz preljubima jer partneri zaborave da je lokacija ondje uvijek uključena. 


Sličan problem postoji i kod Tesla automobila gdje svaki automobil ima svoj GPS koji je povezan s mobilnim telefonom vozača te se on nikako ne može isključiti niti se povijest može brisati. Samo osoba koja je na vozačkom mjestu može vidjeti povijest lokacije, stoga ako na primjer supruga posudi automobil od svojeg partnera, vrlo lako može vidjet gdje se sve on nalazio.