Stvorite sigurnosne kopije

Popularni WhatsApp ukida podršku za starije verzije Androida

P. N.

Reuters

Reuters

Podrška će biti dostupa još neko vrijeme za starije operativne sustaveWhatsApp radi na velikom broju operativnih sustava, ali čak i ovaj gigant za razmjenu poruka smatra da više ne vrijedi podržavati Windows Phone. Tvrtka je objavila da ukida podršku za starije verzije Androida i iOS-a, kao i za rijetko korišteni Windows Phone operativni sustav, prenosi Geek.


WhatsApp na svojoj web stranici potvrđuje da od sada podržava samo sljedeće uređaje: Android s OS 4.0.3+ i iPhone sa sustavom iOS 9+,  te određene mobitele koje pokreće KaiOS 2.5.1+, uključujući JioPhone i JioPhone 2.


Podrška će biti dostupa još neko vrijeme za starije operativne sustave. Aplikacija će nastaviti raditi na uređajima s Android 2.3.7 i starijim verzijama ili iOS i starijim verzija sve do 1. veljače 2020. godine. Međutim, WhatsApp više neće biti podržan u Windows Phone operativnom sustavu zaključno s 31. prosincom 2019. godine.
WhatsApp upozorava da aplikacija može prestati raditi u bilo koje vrijeme nakon roka koji je određen. Stvaranje novih računa već je blokirano na spomenutim operativnim sustavima.


Ako trebate prenijeti svoj WhatsApp račun na novi uređaj, nažalost nećete moći prenijeti svoju povijest razgovora između platformi. Međutim, svoju povijest razgovora možete izvesti kao privitak putem e-maila, pa to svakako učinite ako želite stvoriti sigurnosnu kopiju i zadržati svoje razgovore, savjetuje Geek.