Uveli promjene

Popularne igrice Pokemon Go i Harry Potter zbog koronavirusa ograničile kretanje igrača

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

PokéStops će češće davati poklone tako da igrači isto mjesto mogu posjetiti više puta.Stigle su nove značajke za “Pokémon Go” i  “Harry Potter: Wizards Unite” koje igračima onemogućuju kretanje na veće udaljenosti, što neće utjecati na njihov napredak u igricama, prenosi MSN. Zbog koronavirusa i s njime povezane neaktivnosti, Niantic koji stoji iza popularnog “Pokémon Go” inicirao je nekoliko promjena u igrici koja se temelji na praćenju lokacija.


Promjene stižu u vrijeme kada škole, fakulteti, radna mjesta i vladina tijela preporučuju ljudima ostanak u kućama u nadi smanjenja prijenosa virusa COVID-19. 


Primjerice, “Pokémon Go” je za korisnike (Android i iOS) umanjio udaljenost koju igrači moraju prijeći da bi uspješno inkubirali virtualno jaje. Drugim riječima, igrači ne moraju ugrožavati niti sebe niti svoje susjede. 


Dodatno, PokéStops će češće davati poklone tako da igrači isto mjesto mogu posjetiti više puta, smanjujući njihovu dnevnu pokrivenost kretanja. Nastambe Pokémona su povećane, a i više će ih se pojavljivati i u divljini. 
Odgođen je i međunarodni događaj “Abra Community Day” koji se trebao održati 15. ožujka, kao i “Harry Potter: Wizards Unite”. Oba su eventa već odgođena u Japanu, Južnoj Koreji i Italiji.


Možda pomalo kontroverzno, ali dva seta nadolazećih specijal vikenda “Pokémon Go” Special Raid Event” u kojima grupe od dvadesetak igrača zajedno pokušavaju pobijediti Raid Bossa, nije otkazan i trajat će čitav tjedan, umjesto originalna četiri dana.