Google

Pixel Buds: Ove bežične slušalice mogle bi biti opaka konkurencija Appleovim AirPods

P. N.

Foto Instagram

Foto Instagram

Za razliku od prošlogodišnjih Pixel Buds slušalica, nova verzija je potpuno bežična čime Google stvara konkurenciju Appleovim AirPods slušalicama koje su u brzo vrijeme postale najprodavanijeGoogle je javnosti predstavio tehnološke novosti odnosno proizvode koji će razveseliti sve zaljubljenike u tehnologiju, a prvi proizvod koji nam dolazi su – bežične slušalice Pixel Buds, prenosi BGR.


Za razliku od prošlogodišnjih Pixel Buds slušalica, nova verzija je potpuno bežična čime Google stvara konkurenciju Appleovim AirPods slušalicama koje su u brzo vrijeme postale najprodavanije bez obzira na visoku cijenu.


Osim bežičnosti, Pixel Buds dolaze s dalekometnom Bluetooth povezanosti što znači da mogu raditi u daljini od čak 90 metara od izvora s kojime su povezane. Znači da ćete zapravo moći ostaviti mobitel u kući, dok vani šećete sa svojim slušalicama i slušate glazbu.
Kod novih “Budsica” baterija jednog punjenja traje do pet sati neprestanog rada, a može se puniti u svojoj kutijici koja podržava i bežično punjenje. Iz Googlea kažu kako nove slušalice imaju “odličnu kvalitetu zvuka” zahvaljujući hibridnom dizajnu koji kroz “prostorni odušak” omogućava zvukove iz okoliša. Softverski algoritmi u međuvremenu će dinamički prilagoditi glasnoću, ovisno o onome što se događa oko vas.


Mikrofon umetnut u slušalicama upravljat će glasovnim pozivima i stvarati interakciju s aplikacijom Google Assistant. Jedina loša vijest je da će svi zainteresirani morati pričekati do proljeća 2020. godine kako bi mogli ugrabiti nove bežične slušalice. One će se prodavati po cijene od 179 dolara odnosno 1,200.00 kuna što je malo niža cijena od Appleovih popularnih slušalica.