Nove značajke

Osim što će ChatGPT sad slušati i odgovarati usmeno na pitanja, korisnici će preko njega moći i na internet

T.I.

Foto: iStock

Foto: iStock

Napomenuto je da će nova značajka pregledavanja omogućiti web stranicama da kontroliraju interakciju s ChatGPT-om. Što to točno znači ostaje nejasno, jer ostaje činjenica da pristup ChatGPT-u bespućima interneta krije mnoge opasnosti u sebiChatGPT robot za „brbljanje“ baziran na umjetnoj inteligenciji, oko čije se (zlo)uporabe u komuniciranju, poslu i obrazovanju dizala velika prašina u zadnje vrijeme, dobiva nove važne značajke. Dosad je ChatGPT svojim korisnicima odgovarao na pisana pitanja, a u naredna dva tjedna to će biti bitno nadograđeno, pa će se pitanja ChatGPT-u moći postavljati usmeno, robot će vam na isti način, zvukovno riječima odgovoriti.


Pitanje će se moći postavljati i putem slike, odnosno da ChatGPT na osnovu nagomilanih naučenih informacija kojima raspolaže, odgovoriti, odnosno detektirati što se nalazi na slici. Recimo, uslikali ste drvo, cvijet ili pticu kojem ne znate ime, učitate je i ChatGPT bi trebao znati odgovor. U OpenAI-u, tvrtki koja je razvila ChatGPT, napominju da su ograničili mogućnost analiziranja i davanja informacija o osobama kroz tekstualna i slikovna pitanja kako bi osigurali zaštitu privatnosti ljudi.


No, tu vijestima nije kraj. Prema najavi Open AI-a na X-u, korisnici ChatGPT-a sada će moći surfati webom, proširujući podatke kojima robot za brbljanje (chatbot), može pristupiti nakon ograničenja u rujnu 2021.
Pregledavanje je omogućeno preko tražilice Bing u vlasništvu Microsofta, što je logično s obzirom da Microsoft stoji financijski iz OpenAI-ja.


“Pregledavanje je danas dostupno korisnicima Plus i Enterprise, a uskoro ćemo proširiti na sve korisnike. Potrebno je samo odabrati Browse with Bing u izborniku pod GPT-4″ – objavili su iz  OpenAI-a na X-u, odnosno Twitteru.Napomenuto je da će nova značajka pregledavanja omogućiti web stranicama da kontroliraju interakciju s ChatGPT-om. Što to točno znači ostaje nejasno, jer ostaje činjenica da pristup ChatGPT-u bespućima interneta krije mnoge opasnosti u sebi. Primjerice, što se događa ako ChatGPT zdravo za gotovo uzme lažne informacije i teorije zavjera koje se čine kao istinite, kojima je internet preplavljen?