"Skrivanje odgovora"

Novosti iz Twittera: Testiraju novu značajku koja bi smanjila pogrdne odgovore na objavama

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Iz kompanije poručuju da da će ova mogućnost korisnicima dati "veću kontrolu" u razgovorima na mreži. Internetska društvena mreža Twitter, objavila je test svoje nove značajke u SAD-u i Japanu, prenosi MSN. Riječ je o mogućnosti “skrivanja odgovora” koja korisnicima dozvoljava da individualno skrivaju odgovore umjesto da ih brišu. 


Korisnici će moći skrivati odgovore u aplikaciji na mobitelu i na desktopu, a Twitter je još prošle godine mogućnost testirao u Kanadi. Iz kompanije poručuju da da će ova mogućnost korisnicima dati “veću kontrolu” u razgovorima na mreži. 


Kritičari ideje kažu da će ažuriranje omogućiti korisnicima da “ušutkaju” drugačija mišljenja, ali u Twitteru vjeruju da će vidljivost skrivenih odgovora (kao i činjenica da ih svatko može vidjeti) spriječiti da se nova mogućnost pretvori u cenzuru. 
Testiranje ovog alata u Kanadi je bilo ohrabrujuće jer su korisnici uglavnom skrivali odgovore koji nisu bili vezani za temu ili su bili pogrdni. Više od 27 posto korisnika čiji su odgovori bili skriveni, kaže da bi u budućnosti razmislili o svojim postupcima.


Mogućnost skrivanja odgovora nije trajna jer, ovisno o povratnim informacijama u SAD-u i Japanu, Twitter ju može i odbaciti, prenosi MSN.