Uvijek u modi

Nova inačica legendarne igre Pac-Man od danas dostupna vlasnicima Nintendo igraćih konzola

T.I.

Pac-Man osim masovne prodaje kroz desetljeća, ima trajno komercijalno i kulturno nasljeđe. Igra se smatra važnom i utjecajnom te se često navodi kao jedna od najboljih video igara svih vremenaAko posjedujete Nintendo igraću konzolu i pretplatnik ste usluge Nintendo Switch Online, od danas će vam besplatno na raspolaganju biti  legendarna igrica Pac-Man, odnosno njezina inačica Pac-Man 99.


Igra omogućava igračima da jedu Power Pellete točke kako bi duhove učinili ranjivima. Jednom kad ih igrači pojedu, duhovi se pretvaraju u Pac-Manova pomagača koji druge duhove blokiraju, prate ih i usporavaju. Igra na početku ima 99 sudionika, a pobjednik može biti samo jedan.Pac-Man je jedna od ikonografskih video igara, koja je prošle godine napunila 40 godina od prvog predstavljanja javnosti. Vrlo je jednostavna, ali i dalje efektna. Igrač kontrolira Pac-Mana vodeći ga kroz labirint jedući točkice usput i izbjegavajući „duhove“ jer sudaranje s njima znači kraj igre. Jedenje točkica donosi bodove, a rjeđih većih točaka Power Pelleta izaziva da duhovi poplave privremeno pa ih se može pojesti i dobiti ekstra bodove. I onda se stvar sve više ubrzava…


Pac-Man osim masovne prodaje kroz desetljeća, ima trajno komercijalno i kulturno nasljeđe. Igra se smatra važnom i utjecajnom te se često navodi kao jedna od najboljih video igara svih vremena. Uspjeh igre doveo je do nekoliko nastavaka i verzija, dvije televizijske serije, kao i hit singla Bucknera i Garcie „Pac-Man Fever“ koji je 1981. dogurao do 9. mjesta Billboardove liste dsinglova. Franšiza Pac-Man video igara i dalje je jedna od najpopularnijih najprodavanijih serija igara svih vremena, generirajući više od 14 milijardi dolara prihoda (prema podacima iz 2016.) i 43 milijuna prodanih jedinica sveukupno.


Od danas, vlasnici igraće konzole Nintenda mogu se malo odmoriti od složenih i zahtjevnih modernih igara, uživajući u jednostavnoj, ali zaraznoj genijalnosti Pac-Mana.