Gloucestershire

Nakon 10 mjeseci izvukao iPhone iz rijeke. Što mislite, radi li?

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Vlasnik Owain Davies nije mogao vjerovati što se događa.Ranije ovog mjeseca, Miguel Pacheco je sa svojom obitelji uživao u vožnji kajakom po rijeci Wye u Gloucestershireu. Odjednom je u vodi uočio nešto plavo – ispostavilo se da je riječ i iPhoneu prekrivenom muljem i krcatom vodom.


Pacheca je zanimalo postoji li mogućnost da iPhone još uvijek radi pa ga je, unatoč malim šansama, osušio zračnim kompresorom.


Preko noći ga je ostavio da se još malo osuši, a ujutro se šokirao kada ga je spojio na punjač i uočio ikonu za punjenje na ekranu.
“Nisam mislio da će proraditi, bio je pun vode”, kazao je Pacheco, a prenosi Oddity Central.


iPhone ne samo da se punio već se i napunio te upalio. Na ekranu se pojavila fotografija muškarca i žene s datumom 18. kolovoz. Ispostavilo se da je riječ o danu kada je vlasnik na toj istoj rijeci izgubio svoj uređaj.


Pacheco je priču prenio na društvenim mrežama, dijeleći fotografije iPhonea te muškarca i žene. Uskoro ih je netko prepoznao.


Nakon što je priču objavio na Facebook stranici Cinder Noticeboard, objava je podijeljena više od četiri tisuće puta. Internetom je doputovala do prijatelja vlasnika iPhonea koji žive u Škotskoj.


Vlasnik Owain Davies nije mogao vjerovati što se događa. Objasnio je da mu je iPhone ispao iz džepa dok je i on plovio kajakom prije više od deset mjeseci. Mislio je da ga je zauvijek izgubio.


Davies je bio impresioniran pokušajima Pacheca da osuši iPhone pa ga je potražio putem društvenih mreža, priznajući da bi on sam na njegovom mjestu, iPhone vjerojatno bacio u smeće.