Googleove aplikacije

Mobitelima Pixel 6, Pixel 6 Pro i Samsung Galaxy S21 će se sad moći otključavati i paliti određene modele BMW-a

T.I.

Foto: iStock

Foto: iStock

Prilikom otvaranja Android Auto aplikacije, korisnici će sada imati mogućnost povezivanja svojih uređaja s kompatibilnim vozilom. Dodatne funkcije, uključujući opcije pametnog odgovora, daju korisnicima dodatne načine da uz pomoć Google asistenta odgovaraju na SMS-ove tijekom vožnjeGoogle je ovog tjedna otkrio niz značajki i ažuriranja za Android među kojima je funkcija digitalnog ključa automobila, koja je najavljena na Google I/O još u svibnju, a sada dostupna je na Pixel 6, Pixel 6 Pro i Samsung Galaxy S21 za kompatibilna BMW vozila u odabranim zemljama. Naime, sada ćete svojim telefonom moći zaključati i otključati vrata te pokrenuti motor.


Prilikom otvaranja Android Auto aplikacije, korisnici će sada imati mogućnost povezivanja svojih uređaja s kompatibilnim vozilom. Dodatne funkcije, uključujući opcije pametnog odgovora, daju korisnicima dodatne načine da uz pomoć Google asistenta odgovaraju na SMS-ove tijekom vožnje. U nastavku će postojati i brži načini za pristup omiljenim melodijama u aplikaciji za medije brzim dodirom gumba.


Značajka će vjerojatno kasnije doći na druga vozila – Google je radio i s drugim, neimenovanim proizvođačima automobila na podršci za digitalne ključeve automobila.
Osim toga, s ažuriranjem za Android 12, widget YouTube Music pružit će obožavateljima veću pristupačnost u kontroli reprodukcije. Na Google fotografijama je sada dodana značajka Memories na foto mrežu, pomoću koje se fotografije i videozapisi s određenih praznika ili događaja mogu prikazivati u formatu priče. Korisnici mogu personalizirati mrežu i također spremiti ili ukloniti Memories.


Google donosi i značajku Family Bell koja će vas i vašu obitelj obavijestiti kada je vrijeme za obavljanje određenih stvari, kao što je pokupiti djecu iz škole ili odlazak u krevet u razumno vrijeme. Članovi obitelji mogu postaviti ili prilagoditi koliko god žele alarme na vlastitim uređajima kako bi ostali u skladu s rasporedom. Google će također ponuditi predložene alarme, uključujući i ona s blagdanskom tematikom, poput volontiranja za lokalni cilj ili zalijevanja stabla.


Također, kako bi se poboljšala sigurnost, ažuriranje povećava mjere privatnosti automatskim isključivanjem dopuštenja za vrijeme rada u aplikacijama koje se rijetko koriste.