iTunes

KRAJ JEDNE ERE Apple zatvara aplikaciju koja je promijenila glazbenu industriju

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Appleov Steve Jobs je prilikom predstavljanja iTunesa 2003. godine, za Billboard izjavio da se Apple nada kako će pomoći glazbenoj industriji na putovanju od "besplatnog dijeljenja" koje ju uništava.

L.A. Times prenosi da je Apple objavio kraj iTunesa, koji je od lansiranja 2003. godine, promijenio glazbenu industriju.
U ponedjeljak se održava godišnja konferencija na kojoj će Apple predstavljati svoje inovacije. Očekuje se da će biti riječi i o promjeni koja će iTunes raspodijeliti na tri nove aplikacije za glazbu, TV i podcast.


Pokaže li se informacija točnom, završit će šesnaestogodišnji životni vijek aplikacije koja je pokrenula komercijalnu revoluciju.


Appleov Steve Jobs je prilikom predstavljanja iTunesa 2003. godine, za Billboard izjavio da se Apple nada kako će pomoći glazbenoj industriji na putovanju od besplatnog dijeljenja koje ju uništava.„Glazbene kompanije su u teškoj situaciji jer ljudi žele kupovati glazbu online, ali nemaju načina kako bi to ostvari, pa kradu. Korisnici su u lošoj situaciji jer njih većina ne želi krasti glazbu, ali nema drugog načina“, rekao je tada Jobs, a prenosi L.A. Times.

Slušatelji su tijekom 2000.-ih prenijeli milijune CD-ova na tvrde diskove, a glazba se skupljala s blogova, MegaUploada i LimeWirea. iTunes je stigao kao jedina platforma koja je nudila organiziranu kolekciju pjesama uz malo brige oko toga od kuda potječe datoteka.
Tijekom godina, iTunes je eksperimentirao, a Spotify je u međuvremenu postao dominantniji.


Još nema službenih vijesti o iTunesu za javnost, ali obožavatelji će vjerojatno i dalje moći koristiti ponudu, uključujući i kupnju prilikom „skidanja“ kroz aplikaciju Apple Music, zaključuju iz L.A. Timesa.