Galaxy Fold

Iz Samsunga objašnjavaju rukovanje Galaxy Foldom: Savjetovali i konzultacije s liječnikom prije uporabe

P. N.

FOTO/ Marques Brownlee, YouTube Screenshot

FOTO/ Marques Brownlee, YouTube Screenshot

Iz kompanije objašnjavaju da uređaj koristi strateški smještene magnete da bi se osigurao dok je sklopljenSamsung je odgodio prodaju modela Galaxy Fold da bi riješio svoje probleme nakon što su rano predstavljanje obilježile oštećene jedinice, piše MSN. Tehnološki div i dalje želi da se korisnici posebno pažljivo brinu o uređaju, pa je objavljen novi video vodič za njegu u kojem su prikazane značajke modela s uputama što i kako ne raditi prilikom korištenja.


Video započinje podsjetnikom da je zaslon Folda zaštićen i da mu ne treba dodatna folija. Jedan od razloga zašto su se rane jedinice oštetile jest taj što su recenzenti skinuli taj sloj. Međutim, videozapis svejedno savjetuje potencijalnim kupcima da “koriste lagani dodir”.


Zatim se objašnjava da je Fold dizajniran sa zglobnom kralježnicom i “nadahnut preciznošću mehanike sata” te da bi ga trebalo držati van vode i prašine. Kad je Samsung redizajnirao uređaj, dodali su poklopce gornjem i donjem rubu, jer je prašina upala u stariji dizajn i zaglavila mehanizam. MSN prenosi da nije sasvim jasno zašto tvrtka još uvijek želi da se uređaj zaštititi od prašine i kako očekuju da se to postigne.
Iz kompanije objašnjavaju da uređaj koristi strateški smještene magnete da bi se osigurao dok je sklopljen. Prema Samsungu, uređaj zato ne bi trebao biti blizu ključeva ili kovanica koje bi mogle oštetiti magnete. Ovaj smartphone koji se pretvara u tablet, ne bi se smio se držati niti blizu kreditnih kartica, a upozoravaju i da se sami korisnici koji imaju ugrađene medicinske uređaje, prije korištenja Folda, posavjetuju sa svojim liječnicima.