Online zabava

Hit aplikacija za virtualno druženje s prijateljima: Uz razgovor, možete igrati i igrice

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Vježbajte memoriju, odmjerite znanje iz opće kulture i pokažite svoje crtačke vještine.Gotovo je pola svijeta u karanteni zbog pandemije koronavirusa pa ljudi pribjegavaju različitim online načinima komunikacije. Iako se Zoom popeo visoko na ljestvici kada su u pitanju videokonferencije i poslovni sastanci, Houseparty je aplikacija koja se upravo nalazi na prvom mjestu Google Play Storea.


Njena popularnost vrtoglavo je porasla jer joj je u fokusu okupljanje prijatelja i širenje zabave, a ljudima je u ovim trenucima itekako važno malo opuštanja i dijeljenja dobre energije s prijateljima. Ona, doduše, nije fokusirana na rad na daljinu već isključivo na zabavu i to je čini toliko privlačnom. Zanimljivo je da su u Europi za njom najviše poludjeli Britanci jer se kod njih po popularnosti nadmašila i Zoom. Čini se kako Houseparty postaje nezaobilazni način druženja.


No, po čemu se ova aplikacija razlikuje od aplikacije Zoom? I na koji način se putem nje možete družiti?
U svojoj osnovi, Houseparty je kao i svaka druga aplikacija za video pozive. Zapravo je vrlo slična Zoomu. Razlika je u namjeri s kojom je stvorena. Houseparty omogućava vam da kod kuće napravite virtualnu zabavu. Ova aplikacija omogućuje da pozovete svoje prijatelje da se pridruže i video chatu. Ovim putem, možete dodati koliko god prijatelja želite.


No, još je po nečemu Houseparty poseban. Nije poput svake uobičajene aplikacije za video pozive koji vam omogućava samo video chat. Aplikacija omogućuje korisnicima da zajedno igraju više igara dok razgovaraju i razgovaraju, igre poput Heads Up, Trivia, Quick Draw i Chips and Guac.


U ovim ćete igrama vježbati memoriju, odmjeriti znanje iz opće kulture, pokazati svoje crtačke vještine, brzinu, ali i vježbat ćete znanje engleskog jezika. Najbolji je dio što te igre ne morate odvojeno preuzimati. Houseparty ih ima ugrađene što ga čini dodatno uzbudljivim.