Nova značajka

Google uvodi bolju privatnost na svojoj popularnoj aplikaciji

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Anonimni način funkcionirat će samo jednim klikom te će se korisnik moći prebaciti na javni način u bilo kojem trenutku



Nakon što su mnogi korisnici iluzorno mislili kako se njihovi podaci o lokaciji na mobilnim telefonima neće prikupljati zbog načina postavljanja dozvola za lokaciju, Google je sada uveo nove značajke kojima će korisnici ipak imati jaču privatnost na aplikacijama kod kojih je ona najugroženija, objavljuje MSN.


Praćenje Googlea možemo uvijek zaustaviti odjavom s Google računa, ali kod aplikacija kao što su Google karte i Waze ono je ipak neophodno. Novim ažuriranjem i kod takvih aplikacija bit će uvedena bolja privatnost. Naime, uvest će se Incognito Mode odnosno anonimni način.


On će se moći uključiti u bilo kojem trenutku, kao što je to moguće i na Chromeu ili YouTubeu, a s ciljem izbjegavanja da se pretraženi podaci povezuju s primarnim Google računom. Ovo ažuriranje Google je obećao još prije četiri mjeseca, ali sada će napokon određeni korisnici Androida moći testirati novu značajku na svojim Google kartama.




Anonimni način funkcionirat će samo jednim klikom te će se korisnik moći prebaciti na javni način u bilo kojem trenutku. Trenutno je značajka još u testiranju, ali očekuje se da će ju uskoro Google “izbaciti” i korisnicima diljem svijeta.