Konkurencija Slacku

Google radi na novoj aplikaciji za komunikaciju: Neće biti za sve korisnike

P. N.

FOTO/Pxhere

FOTO/Pxhere

Ideja je smjestiti se nasuprot komunikacijskih rješenja orijentiranih na poslovanja. Čini se da Google ne može prestati s izradom aplikacija za komunikaciju. Nakon što su korisnici “skidali” Hangouts pa je kompaniji neslavno propala aplikacija Allo, krenuli su s novom fokusnom skupinom. 


Mashable prenosi da Google radi na novoj i “ujedinjenoj” aplikaciji koja će ciljati poslovne subjekte. Biti će dio G Suitea i kombinirat će funkcionalnost svih postojećih Googleovih aplikacija. U to su uključeni Gmail, Drive, Hangouts Meet i Hangouts Chat, a trebala bi biti kompatibilna i s Googleovim kalendarom iako će ga korisnici morati posebno “skinuti”.


Ideja je smjestiti se nasuprot komunikacijskih rješenja orijentiranih na poslovanja, kao što su Microsoft Teams ili Slack. Google navodno radi na tome da oduševi kompanije sa Fortune 500 ljestvice pa je zaključak da bi proizvod poput opisanog bio jednostavan za uporabu unutar velikih korporacija. 


Nova aplikacija bi mogla napraviti i reda u Googleovoj nevjerojatno zamršenoj kompilaciji proizvoda za slanje poruka. Neki od njih su primjerice Inbox i Allo koji nisu ostali u opticaju, kao niti Hangouts koji je zamijenjen Chatom i Meetom.
Nije još jasno kako će nova Googleova aplikacija utjecati na ove trenutne i hoće li biti dostupna za osobnu uporabu korisnika. Nema riječi niti o tome kada će u javnost iako je navodno u fazi “internog testiranja” što znači da “beta” verzija nije vremenski toliko daleko.