Drew Houston

Facebookov upravni odbor postao puno “teži”: Priključio im se još jedan milijarder

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Zuckerberg i Houston imaju vrlo dobro dokumentirano prijateljstvo.

Facebook objavljuje da se njihovom upravnom odboru priključio izvršni direktor i osnivač Dropboxa, milijarder Drew Houston (36). Houston je peti milijarder koji se našao u ovom odboru kojeg ukupno čini osmero direktora.
Zuckerberg i Houston imaju vrlo dobro dokumentirano prijateljstvo u Silicijskoj dolini, a dvojac je jednom snimljen i kako zajedno igraju stolni tenis. 


“Drew donosi vrijednu perspektivu u naš odbor kao voditelj tehnološke kompanije čiji servis koristi na milijune korisnika i poslovnih objekata. Duboko razmišlja o tome gdje ide tehnologija te kako izgraditi kulturu koja donosi usluge koje uvijek odlično rade”, kazao je Zuckerberg.


Houston je kazao da se veseli suradnji s Zuckerbergom. “Bilo je inspirirajuće gledati rast Facebooka u platformu koja dotiče milijarde ljudi diljem svijeta. Radujem se suradnji s Markom i ostalim članovima odbora povodom mnogih mogućnosti i izazova koji nas čekaju”, zaključio je. 
Houston je vlastitu kompaniju osnovao nakon završetka studija zbog frustriranosti oko stalnog nošenja USB-a i slanja e-mailova. Stvorio je tako Dropbox koji je danas jedna od vodećih platformi za poslovnu suradnju s 14 milijuna pretplatnika i 2.300 zaposlenih u dvanaest ureda diljem svijeta.