Novitet

Facebook pustio u prodaju pametne naočale Ray-Ban Stories, evo što sve mogu

Hina

Foto: Reuters

Foto: ReutersFacebook je pustio u prodaju pametne naočale Ray-Ban Stories, razvijene u suradnji s EssilorLuxotticom i Ray-Banom, objavljeno je u priopćenju za javnost na web stranici tvrtke.


Pametne naočale Ray-Ban Stories omogućuju snimanje fotografija i videozapisa, razmjenu datoteka, slušanje glazbe i upućivanje poziva, navodi se u priopćenju.


Početna cijena im je 299 dolara, a bit će dostupne u 20 različitih dizajna. Moći će se kupiti u trgovinama u SAD-u, Australiji, Kanadi, Irskoj, Italiji i Velikoj Britaniji.
Naočale su izrađene s dvije kamere rezolucije pet megapiksela, što omogućuje snimanje fotografija i videozapisa u trajanju do 30 sekundi pomoću gumba ili Facebookova glasovnog asistenta. Uređaj je opremljen i s tri mikrofona i zvučnikom, a sinkronizacija s posebnom novom aplikacijom Facebook View omogućuje slanje snimki izravno na društvene mreže i instant messengere, kao i spremanje na telefon i kasnije uređivanje.


LED žičana žaruljica za snimanje svijetli kako bi ljudi u blizini znali kada korisnik snima fotografiju ili video zapis.


Pametne naočale Ray-Ban Stories prvi su proizvod koji je izašao iz Facebookova višegodišnjeg partnerstva s EssilorLuxotticom.