Tehnološki gigant

Facebook povukao mogućnost iz 2015.: Nema više Messengera bez korisničkog računa

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Kažu da se novo pravilo primjenjuje i na one koji su "novi na Messengeru"

MSN piše da se korisnici više neće moći prijaviti na Messenger, ukoliko nemaju otvoren profil na Facebooku. Godine 2015. Facebook je omogućio potencijalnim korisnicima prijavu u aplikaciju uz korištenje samo broja telefona. Sada piše da korisnici “moraju otvoriti Facebook račun da bi koristili Messenger”.
Facebook je promjenu potvrdio za VentureBeat, objasnivši da se “većina korisnika koji koriste Messenger već prijavljuje kroz Facebook” te da jednostavno žele “pojednostavniti proces”. 


Glasnogovornik kaže da se novo pravilo primjenjuje i na one koji su “novi na Messengeru” te da oni koji već koriste aplikaciju preko računa, ne moraju činiti ništa. No, neki su se korisnici požalili da imaju poteškoća pri prijavi jer im aplikacija navodno javlja ograničenje na korisničkom računu.


MSN prenosi da nije jasno hoće li promjena imati ikakvog utjecaja na planove Facebooka da svoje aplikacije za razmjenu poruka učini interoperabilnima. Ta bi mogućnost značila da korisnici poruke mogu slati kroz Messenger, Instagram i WhatsApp.