Kvartalno izvješće

Čini se da Facebook ima 275 milijuna “dupliciranih” računa

P. N.

FOTO/PxFuel

FOTO/PxFuel

Korisnici u Indiji, Indoneziji i na Filipinima, predstavljali su ključne izvore rasta korisnikaFacebook ima otprilike 275 milijuna dupliciranih računa od ukupno 2,50 milijardi mjesečno aktivnih korisnika, prenosi Gadget News.  


“Od 31. prosinca 2019. imali smo 2. 50 milijardi (mjesečno aktivnih korisnika), što je porast od 8 posto u odnosu na 31. prosinca 2018. Korisnici u Indiji, Indoneziji i na Filipinima predstavljali suključne izvore rasta u 2019., u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini.


U četvrtom tromjesečju 2019. procijenili smo da duplicirani računi mogu predstavljati otprilike 11 posto naših mjesečno aktivnih korisnika širom svijeta. Vjerujemo da je postotak dupliciranih računa značajno veći na tržištima u razvoju, poput Filipina i Vijetnama, u usporedbi s razvijenijim tržišta ” stoji u izvješću kompanije.
Prema Facebooku, duplikat računa je račun kojeg korisnik održava pored svog glavnog računa.


“Procjene duplikata i lažnih računa temelje se na unutarnjem pregledu ograničenog uzorka računa, a mi primjenjujemo značajnu prosudbu pri donošenju ove odluke”, objašnjavaju iz kompanije.


Duplikate i lažne račune vrlo je teško izmjeriti na ljestvici i moguće je da stvarni broj duplikata i lažnih računa značajno varira od procjena.


U četvrtom tromjesečju 2019. godine, procjenjuje se da su lažni računi mogli predstavljati otprilike 5 posto njihovih svjetskih mjesečno aktivnih korisnika. 


Svakodnevno aktivni korisnici diljem svijeta porasli su za 9 posto, u prosjeku na 1,66 milijardi tijekom prosinca prošle godine u odnosu na prosinac 2018. kada ih je bilo 1,52 milijarde. 


Korisnici u Indiji, Indoneziji i na Filipinima, predstavljali su ključne izvore rasta korisnika tijekom prosinca 2019. u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.