"Pro" modeli

Apple poslao pozivnice: Očekuje se predstavljanje najnovijeg modela iPhonea

P. N.

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Uz ostale najave, Apple navodno planira lansirati tri nova iPhone, uključujući dva "Pro" modela koji će zamijeniti iPhone XS i iPhone XS Max.Apple je ovog četvrtka poslao pozivnice za događaj koji će uslijediti slijedeći mjesec te na kojem se očekuje da će kompanija predstaviti posljednji model iPhonea, prenosi CNN. Iz kompanije pozivaju na ceremoniju koja će se održati desetog rujna, u njihovom kalifornijskom sjedištu. 


Za Apple, očekivanja prema novom iPhone događaju su uvijek velika. Razlog tome je što je baš iPhone katapultirao Apple na mjesto vodeće svjetske kompanije, te im ostaje glavni i najveći izvor zarade. 


U nedavnim kvartalima, prodaja iPhonea je počela opadati jer korisnici duže koriste stare smartphone. Dodatan problem stvara i usporena proizvodnja u Kini te trgovinski “rat” koji se trenutno odvija. 
Uz ostale najave, Apple navodno planira lansirati tri nova iPhone, uključujući dva “Pro” modela koji će zamijeniti iPhone XS i iPhone XS Max. “Pro” modeli bi trebali sadržavati poboljšane kamere i bolje opcije snimanja videa, prenosi CNN. 


Od Applea se očekuje i da će dati krajnje detalje (uključujući i cijenu) za njihovu televizijsku streaming platformu Apple TV+. Kompanije je proteklih sedam godina redovno održavala medijske konferencije početkom rujna zbog najave novih iPhonea. Jedna stvar bi ove godine ipak mogla biti drugačija – čini se da Jony Ive (Appleov guru za dizajn), više ne igra ključnu ulogu u kompaniji, jer je u lipnju, Apple objavio da Ive nakon trideset godina napušta kompaniju.