AirPower

Apple obustavio proizvodnju najiščekivanijeg dodatka za iPhone: ‘Ispričavamo se kupcima’

Portal Novilist.hr

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.com

Iz Applea stiže vijest da njihov AirPower jednostavno ne može biti napravljen po traženim standardima.Krajem 2017. godine na medijskoj konferenciji u Kaliforniji predstavljen je bežični sistem punjenja za iPhone – AirPower. Punjač je trebao promijeniti način punjenja iPhonea, Apple Watcha i AirPodsa. Iz Applea su tada javljali da će punjač biti dostupan vrlo brzo, a kasnije se rijetko spominjao.  


Nakon godinu dana pokušavanja, kompanija je izjavila da uređaj ne može biti sastavljen na način da udovolji standardima. „Nakon mnogo truda, zaključili smo da AirPower neće dostići naše visoke standarde i otkazali smo projekt. Ispričavamo se našim kupcima koji su se radovali novitetu. Nastavljamo uz vjerovanje da je budućnost bežična i usmjereni smo na daljnje bežične projekte“, izjavio je Appleov glavni inženjer za TechCrunch, a prenosi Independent.


Glasine iz Applea ukazuju da je problem nastao prilikom stavljanja više zavojnica za punjenje u jedan uložak, što bi bilo potrebno za punjenje različitih uređaja. Većina Qi “jastučića” za punjenje može napajati samo jedan uređaj u isto vrijeme, piše Independent. Apple je prije više od godinu dana obećao da će matrica bez problema napuniti sva tri odjednom, ali izgleda da to ipak nije moguće.