Apple Security Bounty

Apple nudi nagradu od milijun dolara: Potrebno je “samo” otkriti “bugove” u uređajima

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Apple nudi lepezu novčanih "nagrada" ovino o tome što će hakeri pronaći.Apple je službeno otvorio program unutar kojeg će plaćati osobama koje otkriju “bugove” ili sigurnosne rupe u bilo kojem od uređaja kompanije, prenosi MSN.


Program nosi naziv “Apple Security Bounty” i ekspanzija je projekta kojeg je ovaj tehnološki gigant započeo 2016. godine da bi stao na kraj manama u sigurnosti iPhonea.


Ova nova verzija uključuje iPads, Appleove laptope, računala, Apple TV i Apple Watch. 
Apple nudi lepezu novčanih “nagrada” ovino o tome što će hakeri pronaći, a iznosi se kreću od 25 tisuća dolara do milijuna.  


Isplate se odlučuju temeljem razine pristupa ili izvršenja kojeg je prijavljeni problem prihvatio, modificirano kvalitetom izvještaja. To znači da će svatko tko pronađe “bug” morati podnijeti detaljan opis iskorištavanja, uključujući sve moguće preduvjete koji bi uređaj stavili u netaknuto stanje.


Najveća nagrada ide onome tko uspije otkriti tzv. “zero-click” napad koji omogućuje kontrolu nad tuđim uređajem tako da se ona postiže bez da vlasnik klikne na virusom zaraženi link ili “pop up” prozor. 


Neautorizirani pristup iCloudu daje vam šansu za nagradu do 100 tisuća dolara, ovisno o količinu kontrole koju ostvarujete nad računom.