Apple Card

Apple kartice stižu u ruke potrošača: Kompanija objavila da ne smiju blizu trapera

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixnio

FOTO/Pixnio

Logotipi za Apple, Goldman Sachs i Mastercard urezuju se u završnicu i na titanijsku karticu ispod, dok je ime vlasnika kartice ispisano na prednjoj površini.Budući da fizičke Apple kartice stižu u ruke potrošača širom SAD-a, Apple je ponudio nekoliko savjeta za čišćenje, njegu i spremanje kartica. 


Ako i kada kartica postane prljava, Apple predlaže da je obrišete nježno mekom i blago vlažnom krpom od mikrovlakana. Za drugi korak, korisnici mogu navlažiti krpu od mikrovlakana izopropilnim alkoholom i ponovno obrisati karticu. Osnovna sredstva za čišćenje u domaćinstvu, komprimirani zrak, aerosolni sprejevi, otapala, amonijak ili abrazivi ne smiju se primjenjivati ​​na Apple Card, kaže Apple, a prenosi Apple Insider. 


Karticu ni blizu trapera


Zanimljivo je da određene tkanine poput kože i trapera mogu trajno ukloniti mat bijeli sloj kartice, što se postiže postupkom višeslojnog nanošenja. Taj isti premaz može se oštetiti ako dođe u dodir s tvrdim površinama ili materijalima.
Kao što je Apple Insider prošli tjedan prenosio, bijeli sloj pokriva prednju i stražnju stranu Appleove kartice. Logotipi za Apple, Goldman Sachs i MasterCard urezuju se u završnicu i na titanijsku karticu ispod, dok je ime vlasnika kartice ispisano na prednjoj površini.


Da bi izbjegli ogrebotine i druge neželjene štetne posljedice, Apple savjetuje korisnicima da Apple Card spremaju u novčanik, džep ili meku vrećicu daleko od tvrdih predmeta i drugih kartica.


Budući da se radi o kreditnoj kartici s magnetnom prugom, Apple Card se ne smije pohranjivati ​​niti postavljati u blizini magneta.Apple je u utorak otvorio aplikacije za Apple Card nakon kratkog perioda pregleda u kojem su odabrani kupci Apple Pay-a dobili rani pristup proizvodu.