U fazi razvoja

Netflix uvodi live stream? Doznaju se prvi detalji koje bi ovime napravili

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Opciju bi mogao koristiti i odluči li vratiti festival Netflix Is A Joke.Deadline doznaje da će Netflix po prvi puta uvesti opciju live streama. Prema trenutno dostupnim informacijama, live stream je u vrlo ranoj fazi razvoja.


Netflix bi live stream mogao koristiti za glasanje tijekom njihovih natjecateljskih serija poput nadolazećeg Dance 100.


Slično, opciju bi mogao koristiti i odluči li vratiti festival Netflix Is A Joke. Ovaj live komičarski događaj prikupio je oko 300 stand-up komičara diljem LA, uključujući Davea Chappellea, Larryja Davida i Petea Davidsona.
Mnoge serije su snimane s planovima o live prijenosu, a u budućnosti bi se zapravo i mogle prenositi uživo, no s nekoliko sekundi odmaka za potrebe cenzure.


Druge opcije uključuje okupljanja koja će se prenositi uživo, poput onog ekipe serije Selling Sunset koja je nedavno objavila specijal uoči pete sezone.


Ovaj Netflixov potez otvara potencijal za naručivanjem čitavog niza serijala bez scenarija koji bi zaživjeli pomoću tehnologije.


Kompanija je već eksperimentirala s različitim formatima i uzorcima objavljivanja za serijale i društvene eksperimente poput Love is Blind i The Circle, a potez bi spomenutima donio dodatni dašak intrige.


Neizbježno je pitanje može li se mogućnost prilagoditi sportu što je vruća tema Netflixa nakon uspjeha sa serijalom Formule 1 – Drive to Survive.


Iz Deadlinea poručuju da još nemaju sve potrebne informacije te da ne postoji vremenska linija, datum pokretanja mogućnosti jer je sve pod velom opreza s obzirom na to da je tek malena grupa unutar Netflixa u fazama preliminarnog razvoja mogućnosti.