Učenici Ugostiteljske škole Opatija briljiraju na natjecanjima financiranim kroz EU Projekt „RCK RECEPT“

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljska škola Opatija, kroz Projekt „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“, ostvaruje značajan doprinos razvoju obrazovanja i uspješnosti mladih u sektoru turizma i ugostiteljstva. Projekt, u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 7.788.588,48 €, omogućuje učenicima i nastavnicima sudjelovanje na preko 20 natjecanja, kako u zemlji tako i diljem Europe.Doprinosi na natjecanjima:


Učenici Ugostiteljske škole Opatija postigli su izvanredne rezultate na brojnim natjecanjima, ističući se svojim znanjem, vještinama i kreativnošću. Neki od natjecanja na kojima su učenicisudjelovali, uz podršku mentora, uključuju:


  • Več znanja za več turizma:četiri učenice sudjelovale su na 19. međunarodnom turističkom sajmu u Ljubljani, prikazujući visok nivo stručnosti.
  • WorldSkills Croatia 2022:učenici su osvojili značajna mjesta u disciplinama poput slastičarstva, kuharstva i poslovanja recepcije hotela.
  • AEHT skup Europskog udruženja škola u hotelijerstvu:na međunarodnom timskom natjecanju u gastronomskim i turističkim disciplinama u Italiji, učenici su se natjecali sa svojim vršnjacima iz 23 zemlje.
  • Grand Gourmet:učenice su ostvarile izvrsne rezultate u disciplinama sinkroniziranog posluživanja i CHEFS Table.
  • Biser mora 2021 i 2023: učenici su osvojili zlatne medalje i proglašeni najboljom školom po broju ostvarenih bodova.
  • Gatus 2022:osvojena su dva zlatna priznanja u disciplinama prezentacije turističkog aranžmana i ugostiteljskog posluživanja.
  • Grand Gourmet, listopad 2023: timovi učenika osvojili su 4 zlatne medalje, 2 srebrne medalje i pehar za 1.mjesto s najvećim brojem osvojenih bodova
  • Kamelijakup 2023, studeni 2023:osvojeno prvo mjesto iz discipline Slastičarstvo i drugo mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje
  • Kup svetog Vlaha, studeni 2023:osvojena Bronca u BLACK BOX kategoriji
  • Junior Barmen Cup, lipanj 2023:drugo mjesto i Srebrno priznanje.

Ovi sjajni rezultati potvrđuju predanost učenika, mentora i škole upostizanjuizvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu.
Projekt RCK RECEPT ne samo da pruža izvrsne obrazovne smjernice već i potiče natjecateljski duh učenika, omogućujući im da pokažu svoje talente i vještine na nacionalnim i međunarodnim razinama. Sudjelovanje na natjecanjima jača njihove kompetencije, potiče kreativnost te pridonosi razvoju stručne i odgovorne nove generacije u turizmu i ugostiteljstvu.


Projekt pruža iznimne prilike za razvoj i uspjeh mladih talenata u turizmu i ugostiteljstvu!


____________


Projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.788.588,48 € iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.


Sadržaj priopćenja za medije isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.


www.esf.hr / www.strukturnifondovi.hr