Pjenušavo tekuće zlato kraljevskog okusa i ove vas godine očekuje u Višnjanu

NL Promo

Međunarodni festival pjenušaca u Starom gradu Višnjanu ponovno okuplja najbolje proizvođače pjenušaca. U petak, 2. i subotu 3. prosinca od 13 do 19 sati opustite se uz savršenu kombinaciju pjenušavih vina, finih zalogaja i lagane glazbe u prekrasnom ambijentu starog grada. Međunarodni festival pjenušaca u Višnjanu, Stari grad, petak, 2. i subota. 3. prosinca. Čin-čin

Svatko od nas ima neki poseban trenutak koji želi obilježiti pjenušavim vinom, pjenušac daje svečanu notu svemu onom što nam je bitno. Uvriježeno je imati bocu pjenušca za posebnu prigodu, a najviše za proslavu nove godine, iako trendovi pokazuju kako se ovo vino sve češće pije prije jela ili kao piće dobrodošlice na vjenčanjima, na neobaveznim druženjima poput otvorenja poslovnih prostora, na izložbama …


U svim tim prilikama imali ste u ruci usku čašu na visokom stalku u koju se obavezno toči pjenušavo vino kako bi se mjehurići što duže zadržali.


Pjenušac odmah plijeni pažnju jer izgleda luksuzno i lijepo u boci koja je drugačijeg oblika te se i s tim ističe od ostalih vina.


Iako su neizostavni dio novogodišnje noći, pjenušci se zapravo mogu piti u svako doba godine, u običnim i svečanim prigodama, kao aperitiv, uz jelo, prije spavanja za opuštanje… Lagani su i elegantni, a što je najvažnije znanstvenici su otkrili i njihovu dobru stranu. Naravno, reći će da je pjenušac zdrav jedino ako se ne pretjeruje.


Tradicionalno Općina Višnjan, VIRA d.o.o., Turistička zajednica Općine Višnjan i Agro udruga Višnjan organizira Međunarodni festival pjenušaca 2. i 3. prosinca 2022. te vas pozivamo da skupa nazdravimo u lijepom ambijentu Palače Sincich, Trg Pina Budičina 1, s početkom u 13 sati uz prigodni program i interesantne edukativne radionice.