Mjere predostrožnosti

Zbog koronavirusa otkazan Sajam knjige u Leipzigu

Hina

Ilustracija / Foto Darko JELINEK

Ilustracija / Foto Darko JELINEK

„Lajpciški sajam knjiga i grad Leipzig su zajednički odlučili otkazati ovogodišnji sajam“, stoji u priopćenju, u kojem se navodi da je odluke donesena iz „predostrožnosti“ i u dogovoru s gradskim Uredom za zdravstvo



BERLIN Zbog epidemije koronavirusa otkazuje se Sajam knjige u njemačkom Leipzigu, koji je ove godine trebao biti okrenut i autorima s jugoistoka Europe, priopćili su u utorak uprava Sajma knjiga i grad Leipzig.


„Lajpciški sajam knjiga i grad Leipzig su zajednički odlučili otkazati ovogodišnji sajam“, stoji u priopćenju, u kojem se navodi da je odluke donesena iz „predostrožnosti“ i u dogovoru s gradskim Uredom za zdravstvo.


Michael Kretschmer, premijer savezne pokrajine Saska, u kojoj se nalazi Leipzig, preko Twittera je poručio kako pozdravlja odluku i zaključio kako „sigurnost i zdravlje“ imaju prednost.




Ovogodišnji Sajam knjiga u Leipzigu, koji je tradicionalno okrenut autorima s istoka Europe, ove je godine brojnim programima trebao dodatno otvoriti prostor autorima s jugoistoka Europe.


Time se trebala nastaviti serija posvećena političkim i društvenim promjenama na istoku i jugoistoku Europe prije 30 godina.


S 300.000 posjetitelja Sajam knjige u Leipzigu spada među najveće na svijetu, a poznat je po brojnim javnim čitanjima na mnogim lokacijama u gradu. Održava se od 17. stoljeća.


Sajam je trebao trajati od 12. do 15. ožujka.


U Njemačkoj je dosad zabilježeno 188 slučajeva zaraze koronavirusom.