GALERIJA O.K.

U petak, 15. ožujka, održava se promocija nultog broja magazina Anti-svijet

Kim Cuculić



RIJEKA – U petak, 15. ožujka, s početkom u 19 sati, u Galeriji O.K. održat će se promocija nultog broja magazina kulturne autonomije Anti-svijet, čiji je glavni urednik Domagoj Margetić, direktor Anti-muzeja Vladimira Dodiga Trokuta u Zagrebu. Na promociji, uz Domagoja Margetića, istraživačkog novinara, pisca, publicista i kolumnista, govorit će dr. sc. Nadežda Elezović, asistentica pri Katedri za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti FFRI-ja, Feđa Gavrilović, povjesničar umjetnosti, likovni kritičar i galerist te Branko Cerovac, povjesničar umjetnosti, filozof i kustos.


Promociju magazina Anti-svijet moderirat će Katarina Podobnik, povjesničarka umjetnosti i voditeljica Galerije O.K. U razgovoru, govornice i govornici dotaknut će se doprinosa Vladimira Dodiga Trokuta u kontekstu ezoterizma u suvremenim umjetničkim praksama, samog ustrojstva i rada Anti-muzeja Vladimira Dodiga Trokuta, definicije Anti-svijeta kao anti-časopisa te djelovanja Vladimira Dodiga Trokuta u okviru rada nekadašenjeg Multimedijalnog centra Palach u Rijeci.


Uoči promocije nultog broja Anti-svijeta, najavljen je i performans »Picasso i Mickey Mouse na riječkom Korzu«, čiji je koncept utemeljen prema originalnom Trokutovom umjetničkom projektu »Tko se boji Mickeya Mousea?!«. Na riječkom će Korzu, tako, biti postavljena Trokutova instalacija: crtež Pabla Picassa »Ljudi s ulice« iz 1920-ih godina, koji je Trokutu darovao Koča Popović, general pukovnik JNA, te originalna gumena figurica Mickeyja Mousea iz 1955. godine. S obzirom na veliko prijateljstvo Ivana Kožarića i Vladimira Dodiga Trokuta, performans će se održati na mjestu gdje je privremeno uklonjen Kožarićev »Hodač« na riječkom Korzu, između 12 i 15 sati.