Crno-bijela čarolija

Tradicionalni koncert Vitomira Ivanjeka u Jadranovu

Kim Cuculić



JADRANOVO – Tradicionalni koncert poznatog pijanista i skladatelja Vitomira Ivanjeka pod nazivom »Noć crno-bijele čarolije« bit će održan u nedjelju 15. kolovoza u 21 sat na terasi crkve sv. Jakova u Jadranovu. Koncert se održava u organizaciji Grada Crikvenice u povodu Dana Grada Crikvenice i Jakovarskog glazbenog ljeta. Program je sastavljen za šire slojeve publike, pa će tako biti izvedene skladbe od klasike preko jazza do popularnih skladbi obrađenih na klasičan način, kao i koncertne parafraze na poznate teme te vlastite skladbe. Također će biti praizvedena i jedna nova Ivanjekova skladba.


Na programu su odabrane klasične i zabavne skladbe Beethovena, Chopina, Debussyja, do Heywarda, Gotovca i Runjića, uz Ivanjekove improvizacije.


S obzirom na teška vremena u kojima se nalaze umjetnici, Vitomir Ivanjek najavljuje da će to biti pravo osvježenje nakon predugog zatišja koje je nastalo na glazbenoj sceni.




Ulaz na koncert je slobodan, uz obavezu pridržavanja epidemioloških mjera.


Vitomir Ivanjek je pijanist, skladatelj i crkveni orguljaš rođen 1969. u Zagrebu. Diplomirao je glasovir 1994. u Beču. Niz godina uspješno djeluje kao samostalni umjetnik.


Nastupao je na mnogim natjecanjima i međunarodnim seminarima. Redovito održava koncerte u zemlji i inozemstvu. Poznat je po svojim improvizacijama, parafrazama i varijacijama na razne teme. Snimio je nekoliko nosača zvuka. Često sudjeluje na raznim humanitarnim koncertima. Njegovi studijski albumi »Pušlec« i »Imaginarne vedute« bili su nominirani za nagradu Porin. Sklada pretežito za glasovir: najpoznatije su mu autorske skladbe »Dijalog«, »Intermezzo«, »Imaginarne vedute«, »Sjećanje« i »Rapska zvona«.